ГЕНИАЛНО! ТЯ НАТЪРКА ПРОЗОРЕЦА СЪС СКИЛИДКА ЧЕСЪН, НО ТОВА, КОЕТО СТАНА ЩЕ ВИ ВЗЕМЕ АКЪЛА!

loading...

Повечето хора вероятно ще се съгласят, че чесънът е вкусна съставка, която придава ново измерение на вкуса на иначе скучната храна.

Но знаете ли, че чесънът има други свойства извън кухнята? Ако някога сте рязали чесън, вероятно сте забелязали, че той оставя лепкав филм върху ножа и ръцете ви.

Това е поради наличието на захароза (т.нар. "фруктани"), от която чесънът съдържа високи концентрации. Те образуват естествено лепило, което има много практически приложения в къщата. Един трик по-специално е наистина интересен:

Всъщност може да се поправи напукан прозорец с чесън! Просто вземете скилидка и я нарежете надлъжно в средата. След това натъркайте с отрязаната страна над пукнатината и избършете излишния сок от чесън с хартиена кърпа. Можете да видите ясно, че всички малки пукнатини се запълват с лепкава течност, която е естествено лепило и това ще ги предпази от счупване по-нататък. Можете дори да използвате този трик на предното стъкло на колата, ако е напукано. Реално не е заместител на професионално решение, но то ще се запази пукнатината на предното стъкло, докато можете да получите помощ в сервиз.

Както можете да видите винаги си струва да имате чесън у дома и то не само за готвене, информира Блиц.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби