Алексей Петров: Срещу мен беше приложен модел за унищожаване на хора!

loading...

Четири години след показната акция "Октопод" прокуратурата сама се отказа да доказва по-голямата част от престъпленията, които приписваше на задържаните. Вчера изтече четиримесечният срок, в който в съда трябваше да бъде внесен обвинителният акт по главното от трите дела, на които беше разделен "Октопода" - делото, наречено "Големият Октопод", съобщава в. "Труд". Това обаче не се случи и спецсъдът трябва служебно да го прекрати. Днес се очаква съдия Биляна Вранчева да стори това в закрито съдебно заседание.

"От Вас научавам, че делото Голям Октопод ще бъде прекратено. Очаквах тази новина от 4 години, но се чувствам удовлетворен. Тази репресия срещу хората е феномен, който не ме касае само мен лично. Да осъществяваш репресия срещу хората е феномен, дали е срещу мен или някой друг не е важно. Въпросът е, че този феномен съществува и в момента. Тоталитаризмът пасти да яде", заяви пред ПИК Алексей Петров.

И допълни: "Когато напуснах работата си в ДАНС отидох в една комисия, по покана на другаря Иван Костов в парламента, където надълго и широко обясних, че става въпрос за модел за унищожаване на хора, който след това бе приложен и срещу мен. Този модел работи перфектно".

"На всеки прощавам. Както казва Борисов - Петров е силен човек. Само слабите и страхливите не прощават", отговори Петров на въпрос - дали прощава на Цветан Цветанов за операцията, която предприе срещу него през 2009 години.

Източник: www.pik.bg

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби