Бареков:„Борисов да говори за безплатни лекарства е все едно Хитлер да говори за човешките права на евреите“

loading...

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се оказа върл защитник на българските фармацевтични компании, които от години продават лекарствата си на завишени цени.

Тази сутрин експремиерът обяви Николай Бареков и „България без цензура“ за свои основни врагове заради искането им  лекарствата за деца и възрастни да бъдат безплатни. Предложението на ББЦ очевидно много е подразнило Борисов, защото той обяви, че ще седне на масата за преговори с всички партии – БСП, ДПС, Реформаторския блок, но не и с „България без цензура“. Предложението очевидно дълбоко е смутило лидера на ГЕРБ, защото неговото управление ще се запомни с 500-ото увеличение на илачите, както и с факта, че един фармацевтичен бос беше пробутал своя служителка за зам.-министър за здравеопазването, занимаващ се пряко с търговете за доставки на лекарства на болниците. Сега същият този бизнесмен има медии, които от сутрин до вечер хвалят ГЕРБ и лично Борисов.

Експремиерът излъга, че никъде по света нямало практика да се дават лекарствени продукти без пари.

„Борисов да говори за безплатни лекарства е все едно Хитлер да говори за човешките права на евреите“. Така лидерът на ББЦ отвърна на твърденията на Борисов, който го нападна тази сутрин, наричайки „абсурдни намеренията да направи безплатни лекарствата за деца и възрастни“.

Борисов излъга, че никъде няма безплатни лекарства за децата в Европа, защото най-вероятно не знае, че подобни практики има и в Германия, и в Италия, и в Англия. Така Бареков коментира думите на Борисов и посочи, че времето на ГЕРБ лекарствата са поскъпнали с 500%, включително и тези за деца.

„Затова да говори той за дефицит на НЗОК, е все едно Хитлер да говори за свобода на словото, защото по негово време Симеон Дянков открадна 1,6млрд. лева от НЗОК и ги даде за строеж на магистрали, които така и не бяха построени“, припомни още Николай Бареков.

„Със заявлението си, че не би преговарял само с „България без цензура“, лидерът на ГЕРБ призна, че сме основните му опоненти. Благодаря за самопризнанието“, каза Бареков и посъветва Борисов да бъде по-смирен и да спре атаките към основния си противник, който вижда в негово лице.

Бареков обвини Борисов в лъжа и заради думите му, че двамата не са се виждали от 2009 г. "Той ме е търсил многократно след това, за да ме моли за различни услуги на близки до него хора, които аз не съм извършил и не съм обръщал внимание. С днешна дата той звъни на мои приятели и съюзници, за да ги кара да си променя отношението ми към него. Това няма как да стане", категоричен е лидерът на ББЦ.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби