Е ТОВА ВЕЧЕ Е БЕЗОЧИЕ! Вижте присъдата на прокурорски син прегазил двама!

От 5 г. делото срещу Бисер Андреев не може да приключи
Сн.: topnovini.bg

Софийски градски съд осъди на 3 г. "лишаване от свобода" с 5-годишен изпитателен срок прокурорския син Бисер Андреев, прегазил двама пешеходци в столицата.

На 5 август 2011 г. 21-годишният тогава младеж прегази през нощта 39-годишната Паола Тодорова и приятеля й Николай Спасов (34 г.) на тротоара на столичния бул. "България" в района на площад "Ручей". 

Бисер Андреев, който е син на дългогодишния прокурор Венцислав Андреев, бе обвинен в убийство по непредпазливост. В края на април 2014 г. Софийският градски съд призна за виновен Андреев и постанови 3-годишна условна присъда с 5 г. изпитателен срок, като отне шофьорската книжка на прокурорския син за 3 години. 

Апелативният съд обаче откри съществени процесуални нарушения в делото и го върна на градските магистрати за ново разглеждане.

Днес съдия Вера Чочкова прочете присъдата - 3 години "лишаване от свобода" с 5 години изпитателен срок. 26-годишният Бисер Андреев бе лишен и от правото да управлява автомобил за срок от 6 години, както и да плати 15 000 лева разноски по делото, предаде "24 часа". 

"Върху това дело има огромен натиск. Винаги е било по-важно не как ще бъде осъден Бисер Андреев, а как ще излезе от това дело прокурорският син. Не съм прокурорски син, маминото глезено синче, а млад човек, който учи, работи и се труди. Съвестен съм", каза подсъдимият в последната си дума пред магистратите. Андреев работи към Съдебна охрана.

По думите на защитата му той е можел да избере и по-лек път за разглеждане на делото, но защото иска да излезе истината наяве е избрал по-тежкия.

Решението отново не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби