Драматично за Цвети Стоянова

Гимнастичката Цветелина Стоянова повярва в Бог, след като чудо я спаси при самоубийствения скок от 6-ия етаж на жилищен блок в софийския квартал "Надежда". Не по-малко чудо е, че след 15-метровия полет спортистката се възстанови без фатални травми и днес отново живее пълноценно.

Покрай изминалата точно половин година след най-голямото изпитание в живота си Цвети Стоянова се впусна в сериозни мисли и равносметка. За Коледа световната шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика се извини за действията си и благодари на лекарите от "Пирогов" за това, че след живота, даден й от нейните родители, медиците реално й подариха втори живот. Него чаровната спортистка вече оценява като огромен подарък от съдбата и с всеки изминал ден разбира, че наистина е била голяма късметлийка, за да продължи битието си на тази земя.

"2016 година не беше най-тежката в живота ми, но беше последната тежка година в него. Не ми отне повече от всяка друга, не ме боля повече и не плаках най-много! Сега аз я изпращам като победител на собствения си живот, без сълзи, а с много смях и хубави емоции! Искам да знаете, че не съжалявам за нищо, което съм направила през живота си! Благодарна съм за точно този живот, за всеки човек и всяка случка в него. Срещнах толкова прекрасни хора, от които получих също толкова прекрасни уроци. Смело мога да кажа, че животът ме обича и аз него. Господ също! - Разчувства се Цвети в първите часове на Новата година. - Няма думи на света, които да изразят благодарността ми към целия екип на "Пирогов", но мога да им пожелая цялото здраве и щастие на света, защото го заслужават, и да продължават да спасяват хората дори когато не го заслужават. Разбрах какво е да боли, да страдаш, да си истински щастлив от факта, че просто дишаш сам, че нямаш нито една тръбичка в тялото си, да си благодарен, да си просто жив... Просто БЛАГОДАРЯ! Готова съм за 2017 г. и за всичко, което ще ми донесе тя!"

Преди инцидента Цвети Стоянова не била атеист, но и не била сред най-ревностните християни, споделят от близкото й обкръжение. Подобно на много хора, открили Бог в идентични ситуации, в които са между живота и смъртта, и грацията отворила очите си и сърцето си към онази сила, към Твореца, за когото се смята, че е въплътител на Вселената и създател на човеците.

За това, спасената гимнастичка да се обърне към Господ, заслуга имали баба й Цвета и баща й Йордан Стоянов-Старото. Докато животът й висеше на кантар, двамата най-близки хора на гимнастичката отрупаха леглото й в "Пирогов" с икони и ежедневно отправяха молитви за спасението й. "Силно вярваме в Господ и че молитвите стигат до нуждаещите се. Господ има и Цвети се оправи с негова помощ", сигурна е баба Цвета, от чийто апартамент в блок 319 любимата й внучка скочи.

Вече повярвала, че Божествена сила я е върнала от онзи свят, Цвети Стоянова отправя всяка сутрин благодарствена молитва, че още е жива, издават още нейни приятелки.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби