ПРАВИТЕЛСТВОТО ИЗСТИНАХА! РАЗБИХА ЕДНО ОТ НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ ПРИЛОЖЕНИЯ В БЪЛГАРИЯ! ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА ВСИЧКИ ЩЕ

Имало е опит хакер да разбие системата Lima, временно е успял, но в момента тя е стабилизирана. Това каза министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова във връзка с това дали са защитени имената на потребителите, които ползват приложението Lima. 

Системата позволява през компютър всеки да може да се информира за актуалната пътна обстановка в цялата страна. Тук може да се намери най-актуалната и точна информация за всичко, случващо се по пътната мрежа в България.

Oператори във всеки момент актуализират информацията в реално време. Тук може да се намери информация за всяка една област, път, знак, ремонт, временна организация на движението, инциденти, катастрофи, проходи и всичко останало, което е свързано с пътната мрежа.

"Както знаем в света всяка една система теоретично, а и на практика може да бъде разбита от целенасочени действия на определени лица със способности, така наречения хакер“, обясни Павлова. По думите й това е нещото, което се е случило със системата.

Тя уточни, че в момента системата е защитена. Министър Павлова коментира, че предоставянето на данни за определени лица е доброволно и дава възможност при случаи на ПТП лицето да бъде спасено, пише Пик.

„Всяка една система би могла да пострада от хакерска атака. Мисля ,че това е единичен случай“, посочи министърът в оставка. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби