МНОГО Е ТЕЖКО. РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ Е СЪСИПАН ОТ ОГРОМНА СЕМЕЙНА ТРАГЕДИЯ

Росен Плевнелиев проговори за първи път за смъртта на сина си Филип.

"Година, преди да почине моето дете, бях в същата болница - заради Българската Коледа.

Едно детенце, което беше минало през десетки сърдечни операции, ми подари едно метално сърце, направено от тел, на което отдолу беше написано: "Само човек, познал истинската болка, се научава да живее". Това много ми помогна. Видях истинската болка! И въпреки цялата емоция и драма, която изпитах и продължавам да изпитвам, аз имам своя ангел. Да, истинската болка ме отвори за много неща", сподели Росен Плевнелиев пред Нова телевизия.

"Аз съм държавен глава, който отказа властта. Отказах втори мандат веднага след първия. Не мога да разбера много политици, които отказват да слязат от стола. Не мога да разбера, че има толкова много хора, които трудно си дават сметка - това е огромна грешка на президента Първанов - да слезеш от президентската институция и да тръгнеш да създаваш една друга партия, за да превземеш една трета партия", каза Плевнелиев.

"Аз няма да гледам назад - към политическите партии и парламента. Няма да участвам в нито една политическа партия, няма да създавам нова партия, няма да се връщам в друга партия. Гледам напред и нагоре. За мен да бъдеш президент на България е кауза. Има много смислени начини, по които можеш да служиш на нацията. Какъв ще бъда аз? Ще бъда ментор, ще бъда преподавател. Ще бъда активен - като гражданин и политик. Вероятно ще създам фондация, както и много други президенти го правят. Имам много идеи в главата си", заяви Росен Плевнелиев. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби