Бареков: Искаме създаване на съюз "България без ДПС"

loading...

Създаване на анти ДПС съюз, който да извади движението за поне два мандата или по възможност завинаги от властта. Това е предложението за принцип съюз, предложен от Николай Бареков и коалиционните му партньори към всички останали партии, предаде репортер на БГНЕС.

След пленум на "България без цензура" Бареков обяви пред медиите пет стъпки за развитие на държавата, като първата от тях е създаване на съюз "България без ДПС".

Това не е следизборна коалиция, а принципен съюз, който няма за цел да заклеймява турците или Лютви Местан, а да гарантира, че ще извади ДПС за минимум два мандата от властта, обясни Николай Бареков. По думите му ДПС се е превърнала от партия във фирма, която е изкупили стотици хиляди гласове.

"За мен държавата прилича на холдинг, в който ДПС държи минимум 50% и управлява, упражнявайки власт върху обществените ресурси. За жалост ГЕРБ почти финишира като ДПС - фирми и общини, които захранват партията и лидера с пари", анализира Бареков. ДПС е загубило българските турци и влязло в региони, където няма турци, но има много цигани, които са се продали, коментари още лидерът на "България без цензура". Изграждане и установяване на професионална администрация в България, изваждане на политиката от образованието и здравеопазването, никакви кражби от обществените поръчки и от българските митници и борба с демографската катастрофа - това са останалите стъпки, които предлага Николай Бареков след осъществяването на анти ДПС съюза.

"Над главата си нямам началници, не си привиждайте кръгове, кръгчета, банки, медии. Прекалено съм силен, за да бъда зависим от някаква си банка или медия. Прекалено е силен Бареков, обърка им сметките", обърна се Николай Бареков към медиите. Той бе категоричен, че с политици вече няма да се среща, а ако някой иска да се види с него ще трябва да се свърже със секретарката му и да изчака в чакалнята на офиса му.

Анализът на партията по време на пленума на ББЦ сочи, че тя има потенциал да удвои или дори да утрои своя резултат, съобщи още Бареков. ББЦ настоява за предсрочни избори, но не по-рано от октомври месец, за да има време за нормална предизборна кампания. Виждам 750 000 избиратели и гарантирам, че влизайки богат в политиката не желая да забогатявам с техните пари, обясни Николай Бареков.

На 14 юни ще бъде гласувано формално и решение, което днес пленумът е взел неформално - назначаването на Светлин Танчев за нов зам.-председател на "България без цензура", разкри Николай Бареков.

Той и партията му вече са готови и с "правителство в сянка", като могат още днес да излъчат правителство. В него попадат имената на Светлин Танчев (финанси), Рада Коджабашева, Калина Крумова, Георги Балабанов, Ангел Славчев (икономика, социална политика и енергетика), Христо Бозов (здравеопазване), Росен Петров, Николай Радулов, ген. Димитър Цветков, ген. Валери Григоров (национална сигурност, отбрана, МВР), Николай Бареков и Светлин Танчев (външна политика), Катя Иванова, Васил Иванов, Дяко Дяков (правосъдие), Любен Дилов-син (култура), Мирослава Кортенска (образование) и други. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби