В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ СЕ ПРЕДАДОХА! Ето как "Уикилийкс" победи кабинета Обама!

loading...

Сайтът "Уикилийкс" приветства като "победа" съобщението на Белия дом, че информаторката Челси Манинг ще излезе на свобода през май тази година.

Това стана, след като присъдата й бе намалена от президента Барак Обама, предаде Франс прес, цитирана от БТА. 

"ПОБЕДА: Обама намали присъдата на Челси Манинг от 35 години на 7. Сега датата на освобождаването й е 17 май", написа организацията в Туитър. 

Редник Челси Манинг привлече вниманието на международните медии, след като предаде на сайта "Уикилийкс" хиляди поверителни военни документи. 

Oснователят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж приветства решението на президента Обама да намали 35-годишната присъда на Челси Манинг. 

Едуард Сноудън, друг бивш сътрудник на американското разузнаване, изнесъл голям обем класифицирана информация, пък благодари на Обама за смекчаването на присъдата на Манинг. 
"Нека заявим честно, чистосърдечно: благодаря, Обама", написа Сноудън в Туитър.

Председателят на Камарата на представителите Пол Райън обаче каза, че Обама "създава опасен прецедент - че от тези, които злепоставят националната ни сигурност, няма да бъде търсена отговорност за престъпленията им". 

"Уикилийкс" заяви в Туитър миналата седмица, че "ако Обама нареди да помилват Манинг, основателят на сайта Джулиан Асандж ще се съгласи да бъде екстрадиран в САЩ, въпреки че делото, образувано от правосъдното министерство, явно е неконституционно", припомня АП, цитирана от БТА.

Манинг е сред 209-мата затворници, чиито присъди бяха намалени от президента, включително пуерториканския националист Оскар Лопес-Ривера. Други 64 затворници бяха помилвани, сред тях е и пенсионираният генерал Джеймс Картрайт, обвинен в лъжесвидетелстване при разследване за разгласяване на класифицирана информация. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби