Станишев дезертира позорно от делото за изгубените секретни доклади!

loading...

Председателят на БСП Сергей Станишев отново обмисля да не се яви пред Софийският градски съд, пред който е подсъдим за изгубените секретни документи по времето, в което беше министър-председател. Шефът на столетницата на никаква цена не искал да се явява пред многобройните репортери в ролята си на подсъдим, защото това ще досъсипе и без това разваления му имидж, предаде ПИК.

Днес ще е третият опит за начало на процеса, но и той почти сигурно няма да е сполучлив. Причина за последното отлагане на заседанието беше това, че Станишев не беше получил препис от прокурорското постановлението, което е основата за образуване на дело срещу него.

На 23 октомври 2013 г. лидерът на БСП и ПЕС изпрати писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, в което поиска да бъде взето отношение по повод проточилото се следствено дело за загуба на секретните документи.

В писмото си Станишев изрази своите притеснения за липсата на явна позиция, което давало възможности за манипулации на общественото мнение.

Само два дни по-късно главният прокурор Цацаров внесе в парламента искане за снемане имунитета на Сергей Станишев и за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него.

 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби