ХВАНАХА МУ ЦАКАТА! ЕТО КАК КУПОНДЖИИТЕ КОНТРИРАТ НАБЕЗИТЕ НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ! БИЛО Е НА КОСЪМ ОТ СТРАШЕН БОЙ!

Полицаи и диджеи заиграха на котка и мишка по морето. След нощните акции по дискотеките в Слънчев бряг, които доведоха до конфискуване на уредбите на "Оксижен" и арест на DJ Станчо в "Бедрум", певци и музиканти по заведенията правят всичко възможно, за да не застанат на мушката на вицепремиера Валери Симеонов, пише тази сутрин "Стандарт". 

Всяка вечер след полунощ патрулки с полицаи и инспектори плъзват по улиците на Слънчев бряг, Несебър и Приморско. Щом видят, че униформените се приближават към заведенията, пред смаяните погледи на гостите изпълнителите хвърлят микрофоните и сядат на масите, маскирайки се на клиенти. Като премине патрулката, диджеите отново сядат зад пулта, а певците продължават изпълнението си. Криеницата продължава докато по заведенията има хора.

Клиенти обаче са недоволни, тъй като програмата прекъсва без предупреждение. "Поздравявам жена си с любимата й песен, певицата започва да пее и изведнъж оставя микрофона, сяда до мен и ми казва "наздраве". Е, това на какво прилича!", възмущава се недоволен клиент на заведение в Слънчев бряг.

Младежите по морето пък масово се интересуват къде Валери Симеонов ще проверя заведения. "Обмисляме няколко варианта за реакция при евентуално посещение на вицепремиера - да му искаме оставката или да го поздравим с любима наша песен, а след това да платим глобата на заведението, за да може да си направим купона", разказа 24-годишната Никол Иванова, която с компания от още 15 младежи почива на Слънчев бряг. Възрастните туристи, които почиват в централната част на курорта, обаче са доволни от акциите.

"Музиката вечер става непоносима, но е разбираемо, защото Слънчев бряг е пълен само с младежи. Повече тук не бихме почивали въпреки добрите оферти, които ни предложиха от туристическата агенция", каза 69-годишната Йохане Клайн от Бат Кисинген, Германия, която идва на море в България повече от 11 години.

Вицепремиерът Валери Симеонов също е доволен от резултатите след акцията в "Бедрум". "За първи път в неделя на горещия телефон в кабинета ми и на тел. 112 няма оплаквания за шума от заведенията на "Како бийч", каза Симеонов в Бургас след поредната среща на Областния координационен съвет по туризъм, в който участва и Областна управа. Симеонов разясни, че дискотеките със силна музика уронват авторитета на туризма в България, а едва 10 % от туристите в Слънчев бряг са младежи, дошли да се забавляват. И е напълно неприемливо останалите 90 % да са облъчвани с брутален шум всяка вечер.

"Нормално е да викат "Оставка". Това са хора, които са платили 20 лв. вход и 10 лв. за паркинг, на които им спираш музиката. Аз и на "Бузлуджа да бях, и там щяха да викат "Оставка", коментира вицепремиерът реакцията на посетителите в "Бедрум", след като в дискотеката нахлуха униформени. Според него обаче по-интересно било да се коментират виковете "Селяни".

"Това ми прилича на разделение на столица и провинция. Ние сме бургазлии. Те викат и на вицепремиера "селяни", и на вас, и на полицията - един вид, кои сте вие, че ни разваляте купона на нас, дошлите от столицата", заяви Симеонов. И призова медиите да обърнат внимание на групичката скандиращи "как изглеждат и как са облечени". Вицепремиерът разкри, че при втория опит за изземване на техниката в "Бедрум" е можело да се стигне до физическа разправа, но разумно отстъпил пред "хора, употребили алкохол и може би нещо друго", въпреки че бил придружаван от 7 полицаи. На изпроводяк обаче се чули и възгласи "Българи, юнаци". Акциите на Сименов предизвикаха и лавина от колажи в мрежата (на снимката), които не спират вече три дни. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби