Е ТЕЗИ ИЗКЪРТИХА МИВКИТЕ! ВИЖТЕ САМО КАКЪВ НОВ БИЗНЕС СЕ ЗАВЪРТЯ НА СЛЪНЧАКА, ЩЕ ПАДНЕТЕ!

Бургазлии измислили нова схема за изкарване на пари в Слънчев бряг. Изнудват за пари непълнолетни чужди туристи, пушещи марихуана. Заплашват ги, че, ако не получат поисканата сума, ще ги издадат на полицията, пише "Флагман".

Случаят е от снощи. 14-годишни немски туристи се разхождали в района около заведение в курорта. Пред паркинга на местен хотел единият от младежите опитал да запали цигара с марихуана. В същия момент към него се приближили няколко непознати. Един от тях им заявил, че това е незаконно и срещу сумата от 200 лв. на човек, няма да извика полицейските служители.

Германците събрали общо 120 лв., като я предали на непознатите, но поради недостатъчността й, единият турист е изпратен до хотела за да донесе останалата част от исканите пари. Вторият чужденец останал при непознатите, докато приятелят му донесе парите. Вместо да събере сумата обаче, малолетният решил да се обади в полицията. Униформените веднага сгащили 28-годишния И.П. от Бургас.

По случая е образувано досъдебно производство. При проверката на 14-годишния турист Р.Г. е намерена и иззета саморъчно свита цигара с марихуана. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър. Засега не е ясно дали изнудването за пари е единичен случай. Възможно е схемата да работи успешно и бургазлиите да са го превърнали в схема за печелене на лесни пари, а от страх непълнолетните туристи да не подават сигнал в полицията.
 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби