СХЕМАТА Е КОЛОСАЛНА! КРАДАТ ЛИМУЗИНИТЕ В БЪЛГАРИЯ, ОТИВАТ В НЕОБЯТНАТА! СТОЛИЧНАТА ПОЛИЦИЯ РАЗБИ

Столичната полиция разби канал за крадени джипове към Русия. В операцията са участвали барети от спецотряда "Кобра".

От МВР заявиха, че са задържали един от най-опитните автокрадци у нас - Павлин Петров - Пери, който е с богато криминално досие, предаде БНТ.

В неделя през нощта автокрадците задигнали луксозен джип модел 2016-та година. Откарали го в гараж в квартал "Овча купел", там обаче били задържани от спецотряда 'Кобра".

Пламен Максимов, от сектор "Престъпления, свързани с МПС" на СДВР обясни, че гаражът е предварително нает с фалшива самоличност. 

Групата е подбирала на случаен принцип само два определени модела нови джипове. Гледали единствено да няма камери и свидетели. Всичко приключвало за не повече от минута благодарение на модерната техника, с която разполагали.

Колите се карали в софийски гаражи, където престоявали за кратко - докато се подготвят фалшиви документи и се поставят специални "тапи", които заглушават GPS сигнала. След като колата стане непроследима, се изкарвала от София.

От МВР разказват, че мощните джипове дават сериозна преднина на крадците при евентуална гонка. 

"Лицата вече стават много агресивни при задържане. Представете си като се качат в чисто нов джип. Той е над два тона и половина. Такъв автомобил като потегли просто няма спиране", каза Пламен Максимов.

Автокрадците показват и завидна бързина, когато разглобяват колите за части. 

От МВР разказват, че автокрадците предпочитат автомобили с фабрични аларми. Причината - успяват по-лесно да ги изключат.

От един нов автомобил чистата печалба е между 15 и 20 000 лв. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби