БОМБА! ТЕЗИ ЕКСКЛУЗИВНИ КАДРИ ЩЕ ВИ БЛОКИРАТ РУТЕРА! ИЗНАСЯТ ПРОСТРЕЛЯН МИТЬО-ОЧИТЕ ОТ ЗЕВЕДЕНИЕ В

Година и малко след фаталния 8 юни двама са все още в ареста, а следствен експеримент така и не бе направен

Година и два месеца след стрелбата в ресторант „Фор Ю“ все още обвинителен акт няма. Заради процесуални нарушения делото е върнато на прокуратурата от Специализирания наказателен съд, или по точно от съдия Стоян Тонев, съобщава сайтът Пик.

Към този момент прокуратурата обжалва и се очаква до края на изтичащата година скандалният случай да се превърне в още по-скандален процес.

Към момента двете враждуващи страни продължават да твърдят, че имат достатъчно надеждни свидетелски показания.

Година и малко след фаталния 8 юни двама са все още в ареста, а следствен експеримент така и не бе направен. Местопрестъплението пък на няколко пъти бе събаряно от Община Несебър, което реално заличи всичко.

Разследващи и магистрати мълчат с извинение заради разследването, но на практика е очевидно, че има сериозни разминавания в последователността на действията. Според Тодор Славов, който все още спи на наровете в софийския арест, стрелбата започва, след като Очите удря Божо – Кравата. Хората на Митьо твърдят, че по тях е стреляно без да има причина за това. В разпита на Тодор Славов обаче става ясно, че е стрелял, защото Александър Алексиев, гардът на Очите, извадил пистолет и го насочил към Божо Кравата.

Сега проверка установява, че Сашо е имал законен пистолет „Глок“, но той така и не е открит в ресторанта. След бързата дейност на „чистача“! Другият арестант Георги Иванчев пък дава друга версия, че е взел оръжието и го изхвърлил край Несебър.Най-парадоксалното несъответствие е, че обявени за стрелци са само Тодор Славов и Георги Иванчев, а според полицейските протоколи при първоначалния оглед в ресторант „Фор Ю“ са установени 43 гилзи и проектили.

Иначе всичко се случва на 8 юни 2016 година. Димитър Желязков-Очите с група от свои приятели и служители в охранителната си фирма „Аркус“ влиза в ресторант „Фор Ю“. Въпреки че месеци наред магистрати и висши служители на МВР, включително бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова отричаха групата на Митьо Очите да се е събирала предварително, всички първоначални показания на служителите на „Аркус сигурност“ сочат към това. Показанията на началника на бургаския клон на охранителната фирма Радомир Георгиев хвърля яснота.

„Най-отпред вървяха Димитър Желязков, по прякор Очите, Александър Алексиев и мисля, че Явор и Никола Маринов. Аз по принцип вървях някъде малко по-назад, по средата, след Митьо и другите. Към нас се присъедини и Младен Хайдутов. Цялата група бяхме доста хора. Не мога да преценя колко точно, не съм ги броил. От офиса на такситата, който се намира до този на Аркус в Слънчев бряг”, разказва Радо пред полицаите в първия разпит.

Редом до Митьо Очите са не други, а именно загиналият Александър и ръстовите Явор - Дългия и Кольо – Магарето. Докато Никола Маринов отрича Желязков да му е шеф, а го посочва като приятел, то Явор го определя точно като началник и работодател. Походът е заснет от видеокамерите в курорта, които се пазят от криминалистите заради течащото разследване. Насядалите на вечеря чужди туристи във „Фор Ю“ също виждат групата мъже, които влизат в ресторанта. Вътре е Божидар Кузманов с неговото обкръжение. Пред разследващите по-късно Божидар разказва, че е очаквал среща и разговор с Очите.

„Стреляше се от всякъде, беше бойно поле. Хората пищяха, други легнаха по земята, трети взеха да бягат, на където видят. Стана за секунди“, разказва викач на близка кръчма пред репортери на една от телевизиите ден след стрелбата.

„Чуваше се като фойерверки. Не видях, но шумът се чуваше“, допълва момче, което работи в студиото за татуировки, което е залепено за „Фор Ю“.

Според разследването кървавият сблъсък в ресторанта трае 30 секунди. Именно реакцията на Димитър Дженков май спасява Митьо Очите. Дженков участва в пренасянето на Димитър Желязков навън, докато раненият и кървящ мъж губи съзнание. Желязков е откаран бързо до частна клиника в Слънчев бряг, а след това поема директно към бургаската болница. Незнайно от къде Дженков намира инвалидна количка, на която да вдигнат и сложат ранения Никола Маринов-Магарето, който повече от година след стрелбата продължава да изпитва остри болки в крайника, след като проектил и шрапнели го раняват фатално.

Дженков се оказва приближен на Димитър Желязков заради общи финансови интереси. Той никога не е бил служител на Очите, на „Аркус“ или друга несебърска фирма. Според запознати е близък с Кольо Магарето, с когото имат общ бизнес. Женен е за фолк певица.

В разпит за злощастната нощ Димитър Дженков разказва пред следователите, че също случайно е бил до ресторант „Фор Ю“, където видял свой приятел в беда.

източник: pik.bg

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби