БЪЛГАРИЯ В ШОК! 20 ГОДИШЕН ИЗВЕРГ ИЗГАРЯ ЖИВИ ХОРА, ЗА ДА ПРИКРИЕ КРАЖБИ! ЖЕРТВИТЕ НА АТАНАС СА ВЕЧЕ

loading...

20-годишният Атанас Атанасов от търговищкото село Здравец в рамките на един месец е подпалил две къщи, в които са загинали собствениците – мъже на 81 и 85 г.

Целта на убиеца била да прикрие извършените от него кражби от имотите на двамата пенсионери, съобщи на пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР в Търговище Николай Ненков.

20-годишният криминално проявен Атанас Атанасов до април тази година живял в чужбина. Връщайки се в България той отново е започнал да краде. 

В нощта на 14 срещу 15 октомври младежът влязъл в дома на 85-годишния Тодор Иванов, за да открадне фуражомелка и железни инструменти, които знаел, че възрастният мъж притежава. Знаел също, че няколко дни по-рано съселянинът му е получил и пенсията си. 

Влизането в къщата на Атанас обаче било усетено от дядо Тодор, който станал с нож в ръка да провери кой идва неканен в дома му. Крадецът го ударил по главата и старецът паднал, като изпуснал ножа. Пенсионерът обаче извикал срещу нападателя, че го е познал и че ще сигнализира в полицията. Тогава Атанас взел тенджера, която намерил на двора, влязъл отново в дома на стареца и го ударил с нея по главата. 

След това запалил цигара, хвърлил я върху разхвърляните при тършуването за пари и ценности вестници и дрехи и спокойно се прибрал в дома си. Няколко часа по-късно Атанас видял, че от къщата на дядо Тодор излиза дим. Събудил баща си и се обадили на тел.112. При потушаването на огъня, пожарникарите открили тялото на възрастния мъж. 

При направения втори оглед, криминалистите намерили тенджерата, по която е имало кървави следи. Това довело до нови оперативни действия, при които било установено, че пожарът е вследствие на палеж, а негов извършител е 20-годишният Атанас Атанасов.

Младежът бил задържан и по време на разпитите той признал, че месец по-рано с цел кражба на пари е проникнал в дома на друг свой възрастен съселянин от село Здравец. По същия начин, след като откраднал намерените там 40 лева, Атанас запалил клечка кибрит и я хвърлил върху разпилените при тършуването вещи. В пожара собственикът на къщата – мъж на 81 години, е загинал.

Окръжната прокуратура в Търговище е повдигнала обвинение срещу Атанасов за умишлено убийство, извършено чрез палеж. Държавното обвинение ще обедини двете досъдебни производства в едно. 

На 20 октомври прокуратурата ще внесе искане за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 20-годишния извършител в Търговищкия окръжен съд. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби