БОЙ В СЪДЕБНАТА ЗАЛА! Съпруга на бивш български кмет наби шамарите на новия градоначалник!

Сн. Трафик Нюз

Скандал в съда в Пазарджик избухна, след като съпругата на бившия кмет на Септември Петър Бошев – Гина Бошева, удари в съдебната зала настоящия градоначалник Марин Рачев. Инцидентът стана по време на второто заседание от делото срещу Рачев.

Кметът е обвинен в укриване на данъци в големи размери, пише Трафик нюз бг. Случката, изтълкувана като неуважение към институцията, разгневи тричленния състав. Председателката съдия Ивета Парпулова протоколира инцидента, след което забрани на Гина Бошева да присъства на следващите заседания по казуса, съобщава Дарик. На служителите от съдебната охрана бе разпоредено да не я допускат.

Вече извън Съдебната палата екскметшата заяви, че била предизвикана от Рачев, който първо я пропуснал да мине пред него, после ѝ пуснал ръка по задните части. Обвиненият в похот градоначалник отрече. Къде е истината, ще се установява с преглед на записите от видеонаблюдението в зала 2 на Окръжния съд. Гина Бошева е сред най-ревностните противници на Рачев, който спечели местните избори през 2015 година, преборвайки се с конкуренцията на съпруга ѝ Петър Бошев. Днес екскметшата отново бе сред протестиращите преди началото на делото граждани.

Те издигнаха познатите вече плакати: „Кмете, засрами се!“, „Ценко Чоков 2 Септемврийски“.

Този път изнесоха и касичка, в която събираха от граждани жълти стотинки, за да помогнат на градоначалника да си плати данъците. Недоволните настояват за прозрачност и почтеност в управлението на общината. Проявата им е провокирана от опасения, че над градоначалника ще бъде „разпънат чадър“ и няма да има справедлив процес срещу него. Марин Рачев е подсъдим в качеството му на едноличен търговец за укриване и неплащане на 115 106 лева данъци между 1 май 2005  и 30 септември 2006 г. Обвинението твърди, че източването е станало с големи количества горива в бензиностанции, които не са осчетоводявани и фактурирани. Доставките на бензиностанциите и газстанциите били много по-големи от вместимостта на цистерните в обектите му.

Пред съда обаче днес бе представен договор, според който Рачев е ползвал под наем 29 цистерни, собственост на тогавашното предприятие „Автотранс“, а в тях били съхранявани горивата в повече в базите на фирмата на подсъдимия в град Ветрен и селата Виноградец и Ветрен дол.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби