МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ НА ВСЕКИ! МЪЖ ОТ СМОЛЯН ПОЛУЧИ ТОВА ПИСМО И ЩЕШЕ ДА ГО УДАРИ ИНФАРКТ! НЕ И ТОВА!

Мъж от Смолян е осъден да плати 1300 лв. за парно на софийски адрес, на който никога не е живял, нито е бил абонат, заради съвпадение на имената му.

30 български мъже носят името Стефан Борисов Иванов. Тази информация вероятно никога нямаше да стигне до 72-годишния Стефан Борисов Иванов от Смолян, ако грешка на чиновник не го бе пратила на съд. 

Без да подозира, мъжът е осъден да плаща парно за апартамент в София. Вече има да дава 1300 лева за главница, натрупана лихва и хонорари на юристи, разказва "24 часа". 

Мъжът разбира, че е длъжник през ноември 2016 г., когато пенсията му от 250 лв. се оказва под запор.

"Не разбирам как са ме осъдили, след като не съм получил нищо - нито призовка, нито покана за доброволно изпълнение. Откъде са взели моето ЕГН, при положение, че в "Топлофикация" изобщо няма партида на мое име", изумен е той.

Според съдебното решение от Софийския районен съд дългът е натрупан от август 2011 до юни 2012 година, когато Стефан въобще не е живял в столицата. 

Разбира, че запорът е наложен от частен съдебен изпълнител заради дълг за парно. Запорът обаче му е вдигнат, тъй като пенсията му е под минималната работна заплата. След това се заема да си изчисти "дълга". 

Пише жалби до "Топлофикация", омбудсмана, КЕВР, комисиите за защита на потребителите и на личните данни. 

Открива, че има Стефан Борисов Иванов, но с друго ЕГН. Оказва се, че адашът му е подавал възражение срещу "Топлофикация" за искани пари, но също няма партида там. 

Междувременно въпросният апартамент в столичния кв. "Люлин" е продаден, а партидата остава на името на смолянския Стефан. Обяснили му, че му е прехвърлена служебно. 

"Всичко с партидата е станало в "Топлофикация". Явно са взели от ЕСГРАОН моето ЕГН. Оказа се, че 30 човека в България сме с еднакви три имена. И аз съм "късметлията", предполага Иванов.

Той е инженер-химик, работил е основно в Смолян. Последните години преди да се пенсионира е живял под наем и при приятели в София, но в жилища, където не са се отоплявали на парно. Извадил е документи за адресите им и ги е приложил към делото, което ще води. 

"Разходите, които съм направил за път, документи и адвокати, вече са почти колкото е общият дълг, но ще се боря докрай", решен е инженерът. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби