СВЕТЪТ СПРЯ! СТИВЪН ХОКИНГ НАПРАВИ НАЙ-ЗНАЧИМОТО ОТКРИТИЕ В ИСТОРИЯТА! ОБЯВИХА ПРЕДИ МАЛКО: ТЕ ИДВАТ! СНИМКИ!

Поразително изказване са направили известният британски теоретичен физик Стивън Хокинг и колегите му. През октомври тази година учените са открили обект, който е навлязъл в слънчевата система.  Експертите смятат, че това е първото фиксирано космическо тяло, което доближава нашата планетарна система, пише Блиц.

 Групата изследователи, водени от Хокинг обаче, решили да изучат обекта преди няколко дни чрез мощен телескоп. В резултат на това те стигнали до извода, че този обект, наречен Оумуамуа (на хавайски език „пратеник“), с вероятност от 80% е извънземен кораб, пише esoreiter.ru.

Оумуамуа за пръв път е забелязан от астрономите на 15 октомври, когато вече се е отдалечавал от нашата планета и е бил на около 2,5 милиона километра от нея. "Астероидът" заинтересовал учените с формата си на пура. Дължината на обекта е около 500 метра, а диаметърът му е около 80 метра.

 Стивън Хокинг и неговите сътрудници съобщават, че тази форма е идеална за космически мисии, тъй като намалява вероятността от сблъсъци с по-малки обекти.  Оказало се още, че междузвездният пътешественик не оставя зад себе си прах. Нетипично поведение на "астероида" показва, че е направено от метал. И траекторията му изглежда твърде смислена и не се подчинява на гравитационните полета на други небесни тела. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби