БОМБА! ШЕФ НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ НИ СПРЯ СЪРЦАТА! ПРОБУТВАТ СМЪРТ В БУТИЛКА! САМО КАПКА И ОСЛЕПЯВАШ! ЕТО СНИМКИ!

По бензиностанции и автомагазини масово се продава евтин концентрат с основна съставка метанол – силно отровно химическо съединение, чиито изпарения водят до смърт, а само една капка от него, попаднала в окото, води до слепота, съобщава "Флагман". 

От този коцентрат можете да си купите и да си го разредите сами или пък да си купите готов разтвор от него, наричан по етикет „зимна течност за чистачки”.

Това е течност за чистачки с метанол

„Няма кой да контролира продажбата на течностт за чистачки, хиляди шофьори изобщо не гледат какво купуват, наливат смело концентрат с метанол в автомобилите си и разреждат без да подозират риска от ослепяване, самите изпарения обаче са достатъчно токсични и водят до поражения на дихателни пътища и забавяне на мозъчната дейност”, алармира собственик на бензиностанция, в която е забранил да се зарежда от евтината течност.

Концентратът с етанол е два пъти по-скъп и заради това малцина го купуват

Преди да предаде опасенията си на журналистите, човекът алармирал РЗИ-Бургас, но от там го прехвърлили към транспортното министерство. „Търсих контакт да сигнализирам подчинените на министър Московски, но и от там ме отрязаха. Междувременно получих предупреждение да спра да ровя и да оставя нещата в търговската мрежа каквито са си”, казва собственикът на бензиностанция, настояващ за анонимност, за да не сринат бизнеса му.

Течността за чистачки с етилов алкохол се предлага само в големите бензиностанции. Ще я познаете по цената!

В момента в повечето бензиностанции и специализирани магазини, с малки изключения, масово се предлага зимна течност с метанол. Опаковките са наредени на тезгяха до тези, на които пише, че са с етанол. Народът масово посяга към двойно по-евтината течност и изобщо не чете етикета, на който пише „метанол”, защото и да го прочете – нищо не му говори.


Това също е от "скъпата" течност, която е безопасна Литър готов концентрат с безвредния етанол струва между 5 и 7 лева, докато същата разфасовка с метанол се продава между 2,50 и 3 лева, а 5 литра – за 10 лева.

Тази течност за чистачки струва 10 лева за 5 литра

Само в част от големите вериги, носещи името на популярни брандове, се продава течност за чистачки собствено производство и на нея изрично е отбелязано, че в състава й няма метанол. За отбелязване е, че на по-малките обекти и франчайз партньорите на големите брандове предлагат само концентрат с метанол.

Проверката на Флагман.бг показа още, че един тон метилов алкохол, известен още като дървесен спирт, произведен като сурогатен продукт от производството на чист етилов спирт в заводите на винпром „Пещера”  и в завода в Горна Оряховица,  струва около 600 лв. за тон и е два пъти по-евтин от тон етилов алкохол, който е напълно безвреден. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби