ВСИЧКИ ВПЕРИХА ПОГЛЕД! ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ТОКУ-ЩО НАПРАВИ ИСТОРИЧЕСКОТО СЪОБЩЕНИЕ! ПРЕЗ 2018 БЪЛГАРИЯ ЩЕ

сн. Нова тв

България ще бъде приета в Шенген през 2018 г., каза Цветан Цветанов по Нова телевизия. Той коментира и горещите теми на седмицата.

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията обясни, че е убеден, че приемането на България в Шенгенското пространство ще се случи през следващата година, заради оценките на всички държави от ЕС и декларацията на Европейския парламент.

„Никога не сме казвали, че няма да се лекуват онкоболни”, заяви Цветанов и определи като „безсмислен” дебата в пленарна зала за мораториума върху новите лекарства.

„Хората останаха в едно заблуждение от фалшивите новини на БСП, които се заиграха със страховете на хората”, заяви Цветанов.

„Бюджетът на НЗОК за 2018 г. ще бъде с 407 милиона повече. Общият бюджет за НЗОК ще е 3 милиарда и 800 милиона лева, а общият бюджет за здравеопазване – 4 милиарда и 700 милиона лева”, заяви Цветанов.

По думите му 300 милиона отиват за онкоболните, а 70% от парите са за иновативни лекарства. Според Цветанов екипът в здравното министерство има амбицията да намали източването на Здравната каса.

„Трябва да имаме комплексна политика – да има профилактика, контролни прегледи, да има техника”, заяви Цветанов. „Освен това ние не знаем какъв е ефектът от тези лекарства. В Румъния има 6-годишен мораториум”, каза Цветанов. 

„В момента има 28 молекули, които се плащат и ще продължат да се плащат. Спорът беше за тези 32. Правим възможно най-модерното здравеопазване”.

По другата важна тема от седмицата – строителството на втори кабинков лифт в Банско, Цветанов каза: „Има единна позиция, че втори лифт на Банско трябва да се прави". По думите му решението ще стане ясно на 28 декември. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби