Лактима е само капка в морето! Това, което изплува за бизнесите на разстреляния бос Петър Христов ще ви вземе акъла! Та той е притежавал цели

В 22 фирми има пряко участие убития вчера бизнесмен Петър Христов, показва справка в "Дакси" към днешна дата.


От шест фирми той се е оттеглил и е бил заличен, но в останалите е запазил присъствие.

Три от фирмите са регистрирани във Велико Търново. Предметът на дейност на търновските му фирми е строителство и търговия с недвижими имоти, както и управлението на недвижими имоти. Включено е и строителство на нови сгради и ремонт на вече построени.

Най-интересна е фирмата Пропъртис мениджмънт груп ЕАД.  Тя е регистрирана в София на улица "Горски пътник" №1, но адрес за кореспонденция е този на млекопреработвателната му компания на улица "Ралевица" в "Манастирски ливади". Според данните, тя се занимава с общо строителство на сгради и строителни съоръжения.

Петър Христов е в Борда на директорите, а като собственик е записана дъщеря ми Михаела. Интересното е,че Пропъртис мениджмънт груп има собственост в още 13 фирми, в някои от тях-мажоритарен. Сред тях е и социологическата агенция МБМД, където държи 34%.

Христов има и участие във фирми с друг, различен от строителството предмет на дейност. Освен млекопреработването, което е било нещо като официална витрина за него, има и търговски компании, занимаващи се с търговия, производство и изкупуване на хранителни стоки.

Друга интересна фирма от портфолиото на застреляния бизнесмен е Лагуна бийч. Тя също е регистрирана в София на един адрес, но адресът за кореспондеция е този на млекопреработвателното му предприятие в "Манастирски ливади" на улица "Ралевица", където бе застрелян. Предметът на дейност на тази фирма е строителство на хотелски комплекси и прилежащи жилищни сгради.

Съвсем логично, има и фирма, занимаваща се с строително - технически консултации, инженерингова дейност и архитектурни услуги.

Преглед на фирмите ясно показва ,че основната дейност на бизнесмена не е била млекопреработването, а строителството във всичките му разновидности. Вероятно с "Лактима" той се е легитимирал като част от една бизнес-структура, но всъщност работата и много вероятно приходите от строителните дейности са били много повече.

Според експерти, наличието на толкова много фирми с негово участие означава ,че той се е стремил да покрива различни изисквания за участие в търгове по Закона за обществени поръчки, пише Дир.бг. Именно строителството и строителните услуги са едни от най-силните откъм инвестиции сектори в родната икономика през последните 4-5 години. Тук поръчките са за милиони, а силна позиция при спечелването им гарантира и значителна печалба. 

Ако Христов е засегнал нечии бизнес-интереси, това няма как да е в млекопреработването, коментират още експерти. Там парите не са много, а и пазарът е доста конкурентен и разпръснат. В строителството обаче нещата са различни-тук има поръчки, за които някои хора биха посегнали и на човешки живот.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби