Господари на ефира бият тревога: Ограбват български пенсионери! Вземат им всичко! И вие сте в капана, ако сте

Разкритие на "Господари на ефира" показа какви нагли схеми въртят псевдо брокери от фирма "Глобал маркетс". Пенсионерите семейство Богданови се оказаха едни от най-големите им жертви. "През 2012 година ми се обадиха по телефона.

Разбрали са някак си, че имам долари. Казаха ми, че ако ги инвестирам при тях сумата ще нарасне. 33 години и половина работих и спестявах тези долари. Внесох 100 хиляди долара. Носеха ми доклади известно време. Края на 2013 г. получих един много добър отчет и това ме смути", признава пенсионерът. 

Жена му сподели, че тя също бе ужилена: "Внесох 40 хиляди долара, които получих при продажбата на наследствена гарсониера". След време семейството поискало да си изтегли парите, но фирмата започнала да ги лъже и им отказала. Малко след това пенсионерите внесли още 30 хиляди долара и така сумата им нараснала до 170 хиляди долара (което се равнява на 340 000 лева) - всички, които били вложени в измамната финансова пирамида.

"Аз съм на 73 години, През целия си съзнателен живот не съм откраднал нито един лев. Щях да полудея щом ми се случи това. Юли 2014 година подадох сигнали в Районна прокуратура и в Комисията за финансов надзор. Финансовият надзор е единствената институция, която се справи адекватно. От там ми дадоха документ, който показва, че моето име липсва в клиентската листа на "Глобал маркетс", оплака се още мъжът, който уточни, че е подписал договор с фирмата. Той се закани, че ще се бори докрай с корупцията: "Докато съм жив и докато мърдам ще се боря. Но се страхувам да не извърша някое престъпление".

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби