Ново за къщата на ужасите в Свищов! Ето защо майката е държала дъщерите си под ключ с години, причината ще ви потресе! Та те са

Двете жени, държани под ключ от майка си в дома им в Свищов, имали психически проблеми. Това разказаха съседи на семейството пред Bulgaria ON AIR.

За последно те са виждали момичетата преди около 3-4 години, а тяхната майка разказвала на всички, че живеят в София, работят и са добре.

"Вероятно се е срамувала от поведението на дъщерите си, отбягваше да говори за тях", сподели за "България сутрин" Янка Манчева, която е тяхна съседка. Тя каза още, че е познавала семейството като добро, а децата им израстнали заедно.

"През 2009 година се върнах от Испания, където живеех за кратко и оттогава до 2011 година поддържахме контакти, дори им ходех на гости. Тогава и обаче забелязах, че едното момиче не е добре психически, но предполагах, че е нещо временно, дължащо се на преумора", отбеляза Янка Манчева.

Тя разказа, че е виждала по-малката сестра да си говори сама и да прави странни жестове. В края на миналата седмица съседи са подали сигнал към социалните служби и полицията в Свищов. Те забелязали, че жената купува голямо количество хранителни продукти, а в същото време живее сама.

След подадения сигнал полицията е направила проверка и е открила двете безпомощни жени на 33 и 34 години. Били държани в една от стаите на къщата. Според властите изглеждали много зле и били неадекватни. При разпита майката заявила, че дъщерите ѝ не са излизали по собствено желание. Тя е задържана, а психично болните жени ще бъдат настанени в специализиран дом.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби