От последните минути! След вота се случи това, което никой не очакваше! Правителството току-що хвърли оставка!!! В страната ще има

Управляващият кабинет на Андрей Бабиш в Чехия подаде оставка, съобщава Bloomberg TV Bulgaria, позовавайки се на световните агенции.

Това се случва след като вчера (16 януари) правителството, което управляваше без мнозинство в парламента, не получи вот на доверие.

Правителството на Бабиш бе подкрепено при гласуването в Камарата на депутатите само от 78-те депутати от управляващата партия "Действие на недоволните граждани" (АНО). 117 техни колеги в долната камара на парламента гласуваха "Против", а петима се въздържаха. 

Вотът на доверие бе иницииран след разразил се около Бабиш скандал за корупция и злоупотреба с еврофондове. 

Във вторник правителството на Бабиш бе подкрепено при гласуването в Камарата на депутатите само от 78-те депутати от неговото популистко движение "Действие на недоволните граждани" (АНО). 117 техни колеги в долната камара на чешкия парламент гласуваха против, а петима се въздържаха.

АНО получи най-много гласове на парламентарните избори през октомври, но не спечели мнозинство. Движението освен това не може да намери коалиционен партньор, припомня ДПА.

Позицията на чешкия премиер е подкопана допълнително от повдигнатите му обвинения в злоупотреба с пари от европейски фондове.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби