Топастрологът Апостол Апостолов с уникална прогноза за 2018 година

loading...

Апостол Апостолов е завършил немска филология в СУ „Климент Охридски“.

Втората му специалност е английски език и литература.

Печели и конкурс за редовна аспирантура по литературознание в „Хумболд университет“, Берлин.

След като се завръща в България, Апостолов работи като редактор в БНР. Бил е личен преводач на Тодор Живков и Станко Тодоров. С тях пътува по цял свят и събира впечатления за живота и хората. Това му помага на по-късен етап да издаде няколко книги, радващи се на голям успех зад граница. Последното увлечение на големия астролог е... китарата. След дълги години той се връща към любимия си инструмент и издава първия си диск с авторска музика. Нарича го "Аутсайдер" - с намигване към приятелите си и ценителите на добрата музика.

- Господин Апостолов, какво ни очаква през 2018 година?

- 2018 година е година на Венера - планета на любовта и красотата. По всичко личи обаче, че през 2018 година красотата и любовта ще останат на заден план. Защото при глобалната прогноза от особена важност са положенията на така наречените бавни планети, а това са Уран, Нептун, Плутон, Сатурн и Юпитер.

И през 2018 година Плутон и Нептун ще останат в същите зодиакални знаци, а това означава, че създалото се напоследък напрежение в света ще продължи да ни терзае.

И по-конкретно: Плутон, планетата на разрухата, и през миналата година се намираше в знака на Козирога. През 2018 година обаче в същия знак ще с намира и планетата на злото Сатурн.

Тази констелация се нарича в астрологията съвпад.  Тя създава напрежение между тези две зловредни планети. Една кратка историческа справка ни изправя пред ужасяваща картина:

Тези две планети са били винаги в съвпад при избухването на по-големи и по-малки войни.

- Бихте ли посочили конкретни примери?

- През 1914 година е възникнало напрежение между тези две планети и е избухнала Първата световна война.

През 1939 година ситуацията се е повторила и е избухнала Втората световна война.

Двете планети са се намирали в сходни позиции през 1956 и 1964 година. През 1956 година избухва унгарското въстание, а през 1964 година започва войната във Виетнам.

През 1982 година ситуацията е същата. Тогава тези планети предизвикват войната за Фолклендските острови. През 1993 година те отново влизат в конфликт помежду си и подпалват гражданската война в бивша Югославия.

- Това означава ли, че през 2018 година трябва да очакваме повторение на този критичен цикъл?

- Повече от ясно е, че и през 2018 година трябва да очакваме подобни катаклизми - бунтове, размирици, насилствено разрешение на конфликти и войни.

Сами по себе си важните в глобален план планети  предизвикват следните неприятности на земята:

Плутон в Козирог означава, че властниците ще се видят принудени да поемат огромна отговорност, но те в никакъв случай няма да предадат своите властови позиции и привилегии. Затова ще сеят страхове и ще ни заливат с потоци от евтин популизъм.

Сатурн в Козирог затвърждава и бетонира положението на властимащите и ги тласка към невъздържаност, жестокост и безогледна злоупотреба с власт.

Планетата на внезапната метаморфоза Уран се намира в Овен и тя ще всява допълнително напрежение, безпокойство и тревожност. През цялата година хората ще се чувстват застрашени от нови и нови конфликти и неприятни изненади.

Нептун, планетата на илюзията, ще се намира в Риби и ще пречи на човечеството да идентифицира източниците на заплахата.

Нептун е и планета на отровите, а това идва да рече, че и през следващата година животните все така ще бъдат третирани с антибиотици, а обработваемите площи ще бъдат пръскани с отрови. Така, както и преди.

- Има ли все пак и оптимизъм в това, което предстои през 2018-та?

- Надежда и упование можем да очакваме само от Юпитер - планетата на щастието, която през 2018 година ще се намира в знака на Скорпиона. Това означава, че гласовете на разума, справедливостта и етиката ще стават все по-силни. Ще се разгарят непрекъснато дискусии, които ще призовават човечеството към повече здрав разум, човечност и милосърдие...

източник: ПИК
 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби