Търновецът Юрий замина за Дубай по бизнес, написа във фейса: Малко на моренце! Случи се нещо потресаващо, близките в паника!

Търновец тръгна за Дубай по бизнес дела и изчезна мистериозно.

Вече три месеца от 45-годишния Юрий Байрактаров няма ни вест, ни кост, а след подаден сигнал от близките му той е обявен за международно издирване от Интерпол. За това разказа пред Нова телевизия сестрата на изчезналия Евгения Байрактарова. Всичко започва на 12 ноември 2017 г. когато Юрий заминава за арабската държава.


Той има редовен международен паспорт, двупосочни билети и пътува със самолет по директната линия София – Дубай.

След като повече от седмица не се обажда на близките си, те подават сигнал в полицията за изчезването му. Установено е, че мъжът е използвал за последно интернет от телефона си на 26 ноември, след което следите от него окончателно се губят. В сайта на Интерпол изчезналият търновец е записан като Юрий Тодоров Байрактаров от град Килифарево.

В профила на Байрактаров във Фейсбук месец и половина преди изчезването, той е публикувал снимка на вероятно летището в Дубай с текст: „Малко на моренце”. А на въпрос на един от приятелите си „Нали щеше да хващаш друга посока?” той отговаря: „Инцидентно смяна на посоката.” Пред свои познати в дните преди да замине на 12 ноември, Юрий обяснявал, че отива в арабската държава по бизнес дела. Преглед на постовете му във Фейсбук пък показват, че само за 2017 г. той е ходил най-малко 4 пъти в Дубай и е публикувал снимки оттам.

Любопитното обаче е, че Юрий не е първият българин, който потъва в емирството. Почти по същото време, през ноември 2017 г. на път за там изчезват и още трима души. Единият от тях е бившият участник в реалити шоуто „Биг Брадър”, Даниел Делчев.

Той изчезва на 8 ноември заедно със своята позната Вилияна, която преди това в продължение на 18 години е живяла в Обединените арабски емирства. Според познати на Даниел Делчев преди да замине той им казал, че отива да търси баща си, който бил арабски шейх. Заедно с Даниел и Вилияна за шейхството е заминал още търновец, на 51 години, чието име официално не е оповестено и той не е пуснат за международно издирване.

По въпроса за изчезналите в Дубай четирима българи от МВР заявяват, че имат данни само за един, който да е влизал в арабското емирство, но не назовават за кого точно. Търновци, работили в Дубай разказват, че за разлика от други радикални мюсюлмански арабски държави, шейхството е модерно с много добре изградена система за сигурност и ефективни закони.

Престъпността там е почти нулева, а за трафик на хора, отвличания и използването им за престъпни цели, не може да става и дума, категорични са търновците, посетили Дубай. За сметка на това обаче те обясняват, че за употреба на алкохол, скандали, сбивания и други пртивообществени прояви, които у нас се приемат едва ли не като нещо обичайно, там наказанието в повечето случаи е затвор.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби