Гледахме трагедиите, които лъсваха по света, мислехме, че сме имунизирани - не сме! Най-страшното се случи в Люлин, арестуваха

сн. бтв

Повдигнаха обвинения на дъщерята и зетя на възрастния мъж, намерен убит в блок в столичния квартал „Люлин”.


Те ще отговарят за смъртта на възрастния мъж, разкрил, че внучките му се отглеждат между четири стени, съобщи Нова телевизия. 


87-годишният Стефан Янев е обявен за издирване на 12 февруари. В сряда беше намерен и трупът на Янев, а дъщеря му и зет му бяха задържани като заподозрени. 

 Момичетата, които Янев се опитва да спаси, са на 13, 14 и 18 години. Животът им минава между четирите стени на апартамент в „Люлин”. Без приятели и без училище. Не са ходили дори на детска градина. Решението било на родителите. Майката споделя, че просто не харесвала българското образование.  

Децата и родителите делели една малка стая. Не общували със съседите си. Някои от тях твърдят, че родителите били последователи на „църква, която ги подпомагала”. Пак според съседи, възрастният мъж е пребиван редовно от собствената си дъщеря. Карали се за битови сметки. От Община Люлин разбрали, че децата не ходят на училище и опитали да се срещнат с родителите. Но безуспешно… 

Социалните също не знаели, че в семейството има проблем. При тях нямало сигнали. Попаднали пред апартамента случайно през 2011 г. след сигнал за пожар. Не разбрали обаче, че децата са били неглижирани. В МВР имало жалби. Бащата и дъщерята с е оплаквали един от друг - основно от неплатени сметки. 

Преди да бъде убит пенсионера, полицаите отново проверили адреса. Съседка твърдяла, че е дядото е пребит от дъщеря си. Отзовалият се на сигнала патрул обаче не чул шум и викове от апартамента. И никой не отворил вратата. Не можели да влязат вътре без да са сигурни, че нечий живот е застрашен. Междувременно стана ясно, че децата ще бъдат настанени в кризисен център. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби