Истината за мобилните телефони, за която всички мълчат! Ако използваш GSM само по час на ден си обречен!

loading...

Оказва се, че от радиацията на мобилните устройства те грози сериозен риск. Мобилните телефони представляват „много реална опасност“ за здравето на човека, гласи ново проучване.


Радиацията от безжични устройства като телефони и таблети може да бъде свързана с редица рискове за здравето – от рак до заболявания на мозъка като например Паркинсон и Алцхаймер, посочват учени.

Според изследователите радиацията от мобилните телефони причинява дисбаланс или така нареченият оксидативен стрес в тялото, който е тясно свързан с дегенеративни заболявания.

Освен това се оказва, че мобилните телефони всъщност могат сериозно да увредят и ДНК-то на човек.

„Оксидативният стрес от излагане на радиочестотна радиация може да обясни връзката между безжичните устройства и рака. Продължителна употреба може да причини и малки неразположения като главоболие, умора и раздразнение на кожата“, твърди д-р Игор Якуменко от Националната академия на науките на Украйна.

Неговият аргумент е базиран главно на това, че когато нивата на реактивни кислородни видове се увеличават драстично, това може да доведе до значително увреждане на клетъчните структури.

„Тези данни са ясен знак за реалните рискове от този вид радиациявърху здравето на хората“, казва още д-р Якуменко. Той предупреждава, че използването на телефона по 20 минути на ден в продължение на 5 години увеличава риска от тумор на мозъка почти тройно. Използването на телефон по час на ден в рамките на 4 години пък вдига риска от тумори от 3 до 5 пъти.

lifebg.net

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби