Той е един наистина мъдър и дълбоко просветен човек. Думите на прекрасния Ричард Гиър ще променят живота ви!

Ричард Гиър даде ценен урок на милиони хора!

Ричард Гиър е будист. Някои не знаят, че холивудската звезда изповядва тази древна религия. В дни на откровение актьорът, изиграл толкова запомнящи се и знакови роли, открехва част от житието си и обяснява как се е пристрастил към религията.


Бил в началото на двадесетте си години, когато чувствал в себе си особена пустота. Известният актьор тогава си задавал въпроса защо се раждаме, какво трябва да направим на този свят, какви са очакванията за нас, имаме ли съдба и други подобни питания.

Тогава, за да разбере отговорите на въпросите, които го заливали като лавина, той започнал да чете. Поглъщал каквато и да е книга, до която се доберял. Така попаднал и на будистките книги. След което започва да се занимава с дзен медитация.

За първи път по това време се среща и с духовните си учители. По онова време Ричард Гиър е само на двадесет и четири години. Но с цялото си същество разбира, че това е неговата вяра, нещата, които трябва да следва по своя житейски път.

Прекарвал по цели дни в малкия си апартамент, отдаден на медитация. Усещал, че духовните практики са в него, станали са му неразделна част от битието.

Няколко години по-късно той среща учителяДалай Лама в Индия. Когато разбира, че той е актьор, будисткия гуру го пита какви емоции изпитва, когато играе тъжни роли или щом се разгневи. Ричард Гиър му отговорил, че се превъплъщава истински в ролята и наистина го заливат тези чувства.

На което учителя започнал да се смее от сърце, като го гледал право в очите. Той му обяснил, че това не са истински чувства, които той изпитвал на екрана.

И от него Ричард Гиър научил едно будистко упражнение, което го освобождава от отрицателните емоции и негативизма в самия него. То е много просто. Просто на всяко срещано насекомо или човек да казваш ”Желая ти щастие”.

Сърдечно, искрено. Трудно е, но трябва да се прави, дори срещу теб да е изправен неприятел или да се озовете в изключително трудна ситуация.

„Тогава можеш да намериш покоя и да освободиш пространства около себе си. да се погледнеш отстрани. Да видиш нещата такива, каквито са. В този момент негативната емоция изскача от теб и можеш да я трансформираш, за да не завладее душата ти.

А гневът към другите и себе си превръщаш в любов. В разбиране. Това напълно променя живота ви”, твърди Ричард Гиър.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби