Това е любима храна на всички българи, но до сега сме я пренебрегвали! Ще се изумите да разберете, че лекува рак!

Всички люти храни и билки имат антитуморен ефект и се борят с опасната болест рак. Към тях спадат лютите чушки, хрянът, лютият кайенски пипер и джинджифилът.


Мексиканските люти чушки също спадат към този списък с лечебни храни и отскоро се срещат по пазарите у нас.
В лютите чушки се съдържа веществото капсацин, което е без цвят и мирис, но причинява клетъчна смърт на раковите клетки. През 1912 г. химикът Уилбър Сковайл разработил тест, който се използва за измерване пикантността на лютите чушките и мерните единици за количеството капсацин в тях носят неговото име. През последните няколко години са правени редица изследвания за влиянието на веществото капсацин върху раковите клетки. В едно от тях се наблюдава намаляването им в опитни мишки, на които е даван капсацин, с рак на простатата с 80%. При друго изследване върху мишки с ракови клетки от рак на панкреаса се наблюдава 50% намаляване на броя на вредните образувания.

Немският лекар Михаел Браун успял да се излекува от рак в 4-ти стадий с помощта на лютите храни. Той направил специален сандвич за лечение, продуктите за който се намират и в България. Този сандвич може да се използва за хранения по 2-3 пъти на ден. Направата му включва мексикански люти чушки, но ако не ги откриете на пазара, те могат да бъдат заместени с наши люти чушки.

За приготвяне на сандвича се настъргва една люта чушка, може и със семената й. Настъргват се и 2 скилидки чесън, добавя се и масло и след като се смесят, остава да се намажат на филия хляб. Лекарят заедно със сандвича хапвал и по една супена лъжица от емулгирано рибено масло от черния дроб на риба херинга, като го е приемал 1 или 2 пъти на ден, но не го е поставял върху сандвича. Например рибеното масло от херинга може да се употребява преди или след вземане на лютия сандвич с храна, подходяща за болестта, например зеленчукова салата.

За лечение на онкологични заболявания могат да се използват също и настъргани и задушени на пара чесън и чушки. Да се ползват маргарин и други вредни масла и храни, не е позволено, за предпочитане е да се консумира сурово или органично масло с масленост над 80%.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби