СЛУЧВА СЕ НА ВСИЧКИ! Сънувате ли, че се движите на забавен каданс!? Вижте какво означава

Вероятно поне веднъж ви се е случвало да сънувате, че се движите на забавен каданс и да се чувствате по-тежки и тромави.

Наскоро учените откриха научното обяснения за това.


Според изследванията на Даниел Ерлашер – психолог от Университета на Берн, Швейцария, има част от мозък, която активира подобни сънища. Той е анализирал мозъчната дейност и кое ги активира.

За да разбере същината на тези сънища, учениът е провеждал експериментите си с хора, които са усвоили практиката да контролират своите преживявания по време на сън или хора, които сънуват осъзнато.

Ерлашер искал от доброволците да изпълняват конкретна дейност насън, за която им е необходимо повече време в реалния живот.

Анализирах около 200 000 сънища за мои клиенти и тичането на забавен каданс е 55-тото най-често срещано нещо в тях, коментира изследователят.

Често се случва хората да се движат по-бавно или по-бързо в съня си, отколкото в реалността. Обикновено, ако насън ускорим крачка, след това политаме, показва анализите на сънищата.

Именно по тази причина учените вярват, че има връзка между събитията в будния ни живот и това, което се случва насън.

Тъй като краката са инструментът, чрез който се придвижваме в живота, сънища, в които се движим по-бавно показват, че нещо пречи на напредъка ни в реалността.

Драматично бавният бяг, който също много хора сънуват, е пряко свързан с трудности, които изпитвате в ежедневието.

Хората, които са участвали в проучването на Ерлашер, имали по-бавни действия насън, защото те осъзнавали какво правят. Според изследователя това сигурно се случва на всеки с осъзнати сънища.

За останалите обаче появата на забавен каданс е ясен признак за проблем.

източник: sanovnik.bg
 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби