В МОМЕНТА: Паника в български град! Хората си мислят, че е земетресение! Покривите полетяха, стана страшно

Ураганният вятър отнесе покриви във Враца. Жителите на врачанския квартал "Кулата" са усетили ураганната буря като земетресение, обясни пред bTV жена, чиято къща е останала без покрив.


Жената се е обадила няколко пъти на дъщеря си. Усетила е вятърът като земетресение. Впоследствие и електроснабдяването е прекъснало.

"Толкова страшно беше, че нямам думи", разказа тя. След като жената се успокойла, се обадила на дъщеря си,за да й обясни, че покрива на къщата вече се намира в градината на сградата.

Кметът на Враца Калин Каменов се надява и дарители да помогнат на пострадалите от ураганната буря. "Със собствени средства започваме мероприятия", обясни Каменов за къщите, в които има и малки деца.

Каменов вижда некачественото строителство като причина за пораженията. Според него ремонтите и строежите на покривите са правени с некачествени материали. "Някой от тях са летвички дъски и са играели ролята на платна", изтъкна той.

Припомняеме, ураганен вятър със скорост над 160 км/ час нанесе десетки щети във Враца. През нощта поривите на вятъра достигнаха до 164 км/ час. Сигналите подадени от гражданите предимно били за скъсани жици по ел. мрежата и прекършени ел. стълбове.

Кметът Каменов информира в социалната мрежа Facebook, че във Врачанско прекъсвания на тока е имало в кв. Кулата, кв. Бистрец, с. Косталево, с. Челопек, с. Лиляче, както и в различни части на областния град.

Подадени сигнали постъпиха и за паднали дървета, керемиди, климатици, антени. Най-сериозните щети на бурята вяятърът нанесе в кв. Кулата, където 4 къщи буквално са без покриви.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби