Най-пагубните последици от изневярата не са тези, за които си мислим! Ще ти настръхне косата!

Американски учени установиха, че психологическото напрежение, което изпитва човек, открил, че партньорът му изневерява, може да предизвика рисково поведение с пагубни последици за здравето, съобщи в. "Дейли мейл".


Учените от университета на Невада в Рино са работили с 232 студенти, разбрали че им изневеряват в предишните три месеца. Средната продължителност на връзката им била 1,7 години, а всеки седми от доброволците още бил с изневерилия партньор.

Резултатите от анкетите показали, че измамените не само по-често споделяли за симптоми на депресия и безпокойство, но и поведението им било по-рисково за здравето. Най-често това се изразявало в пропускане на храненето (45 процента), пиене (4 процента), отреагиране с тренировки (29 процента). Всеки четвърти признал, че е правил с*кс пиян или дрогиран, а 19 процента - че са прибягнали до марихуана, пише Блиц.

Хората, които обвиняват себе си за постъпката на партньора, се чувстват най-зле и най-често се впускат в рисково поведение. Когато мислят, че вината е на партньора, рисковото поведение не е толкова изявено.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби