ТРЯБВА ДА НИ СТАНЕ СУТРЕШЕН РИТУАЛ! Ето защо всеки ден трябва да изпивате чаша солена вода на празен стомах

Вместо да пиете кафе или да закусите, когато отворите очи, хубаво е да се пие една чаша солена вода на празен стомах .

Правете този ритуал преди да отидете сутрин на работа и яжте след определено време. Положителните йони на солта се свързват с отрицателни йони на водните молекули и обратно. Водата така вече не е само вода, а солта не е само сол – тази комбинация е балсам за вашето здраве. 


Морската сол е пълна с натрий, магнезий, калций, калий, силиций, сребро и злато. С пиенето на солена вода с морска сол, детоксикирате организма – изхвърляте токсините и вредните бактерии от червата.

За нормалното функциониране на организма е необходима хидратация, т.е. въвеждане на здравословна вода. Не просто да пиете твърде много такава вода, а нормални количества, самият организъм ще ви каже колко му е достатъчно. 

Солената вода помага да се активират жлезите за слюнката, които отделят ензими, които ги превръщат нишесте и гликоген в прости захари. Те помагат значително в разграждането на храната, което улеснява храносмилането . 

Солената вода помага да спите спокойно и ви освобождава от нарушенията на съня. Естествените минерали от солите успокояват нервната система и намаляват нивата на кортизол – стрес хормонът, а с това и на бдителността и напрежението. 

Костите и кожата също ще ви бъдат благодарни. Остеопорозата възниква, когато организмът сам взема калций и минерали от костите, а солената вода попълване загубата на минерали от костите, което предотвратява разграждането на костите. Кожата остава здрава, блестяща и еластична, когато редовно я подхранвате със солена вода. Минералите отвътре действат като ексфолиант за кожата и ви освобождава от акне. 

източник: bg365.info

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби