Поставете най- евтиното сирене в тази лесна марината и ще стане като от гурме магазин

Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal

Без значение колко богат е асортиментът от закуски на масата, а сред тях винаги ще има поне едно парче сирене, пише "За жената". И все пак, в крайна сметка, нещо толкова лесно и вкусно, като сиренето, е в голямо търсене на всяка компания.


Сиренето в марината става много по-добро на вкус. Този богат пикантен вкус не може да се сравни с нищо и не можете да мислите за по -добра закуска от него.

Редакционната ни колегия ще ви сподели рецепта за мариноване на сирене, с която ще можете и да го съхранявате за много по- дълго време.

Съставките

твърдо сирене 500 грама

лимон 1,5 бр.

чесън 4 скилидки

Черен пипер 0,5 ч.л.

провансални билки 1 супена лъжица.

червен пипер 1 ч.л.

маслини на вкус

червен пипер 1 ч.л.

мед 1 супена лъжица

слънчогледово масло 400 ml

босилек на вкус

Подготовка

Порцията е за 2 буркана. Вариантът с един буркан също е добре дошъл, изборът е ваш. Нарежете сиренето на големи кубчета, преминете лимона през месомелачка или чопър (или просто го рендосайте) и подгответе всички подправки.

Сложете 250 грама сирене в един буркан. Подгответе марината- 1 лимон, щипка черен пипер, маслинена паста, натрошен чесън и 200 мл слънчогледов и маслинов микс. Сипете марината в сиренето. Дръжте го в хладилника поне за един ден! Колкото по-дълго престои, толкова по-вкусно ще стане.

За вторият буркан се задушава нарязания чесън в 200 мл масло. След това в охладеното масло, разтворете меда, добавяте лъжица червен пипер, половин лимон, маслини, червен пипер и босилек. Изсипете сиренето в марината и затворете в буркан по същия начин.

Ако желаете, можете да експериментирате с различни подправки и готови сирена, за да добавите към салатата си или пък да ви служат само като лека закуска. Да се ​​съхранява в хладилника.

Можете да използвате всички подправки, които харесвате и всякакви сирена. Например, по-добре е да добавите маслини и натрошени сушени домати.

Твърдите, полутвърдите и солените сортове сирена са най-добри за консумация с топло масло, тъй като в него подправките отделят собствената си миризма и се получава емулсия.

Ако рецептата ви е харесала, споделете я с приятелите си!

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби