Случва се нещо огромно! Борисов и големците на Европа се събират на пожар!

Европейската комисия планира неформална работна среща в неделя по въпросите на миграцията, съобщи председателят на Комисията Жан-Клод Юнкер, цитиран от "Ди Цайт.

В срещата ще участват лидерите на "заинтересовани държави": Германия, Австрия, Италия, Франция, Гърция, България, Испания, и Малта.


Срещата е била уговорена по време на разговорите вчера между германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон в Мезеберг.

Срещата е смятана за изключително важна за взимане на общоевропейско решение за бежанската политика, към което се стреми Меркел и което трябва да се обсъди и вземе на срещата на върха на ЕС в края на юни в Брюксел.

Меркел започна да обсъжда двустранни споразумения със съседите на Германия за връщане на бежанци, които вече са регистрирани в друга държава.

Австрийският канцлер Себастиан Курц междувременно съобщи, че "вероятно ще се срещне тази седмица с германския си колега Ангела Меркел и други европейски лидери за обсъждане на миграцията".

"Вероятно ще има среща тази седмица между Ангела Меркел, мен и други държавни и правителствени ръководители по въпроса за миграционната политика", каза Курц пред репортери преди съвместно заседание на неговото правителство с министри от правителството на германската провинция Бавария, цитира го Ройтерс.

Българският премиер Бойко Борисов заяви преди два дни, че ще предложи на евролидерите "незабавна превенция, а тя включва затваряне на всички граници в ЕС... Откъде-накъде Европа да е като един разграден двор?! Това е груба грешка, изтъкна той. Ако сега не се разберем в Брюксел, пак ще се разберем, но под натиска и силата на обстоятелствата, коментира Борисов.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби