ЕТО ЗАЩО БЯГАТ! Пандизчия от Бургаския разкри в прав текст колко е плачевна охраната в затворите!

Пуснатите на работа затворници се самоохраняват. Това разкри затворник, който се намира в изолационна килия в Бургас. Преди четири години Иван Радев и Иван Гюров – Шливата бягат от затворническо общежитие в Бургас. Радев е задържан на място, а Шливата дни наред е в неизвестност. Днес Радев е в изолационна килия и в гладна стачка.


Той твърди, че за бягството Шливата е платил на служител на затвора. „Той му беше дал пари и сам си го пусна – през дежурната стая, покрива и вкъщи. Самото бягство не беше толкова сложно”, казва Радев, цитиран от bTV. 

По думите му пуснатите на работа затворници са на самоохрана. „90% от тях са от ромския етнос. Хора, които няма какво да губят – решават рязко и тръгват. И аз ако имам шанс ще избягам, като виждаш пролуки ги използваш”, казва той. В общината в Бургас целогодишно наемат на работа лишени от свобода. „Лятото ги използваме за почистване на дерета и канавки, зимата – за снегопочистване”, поясни Веселин Василев от общината. От вчера група затворници чистят шахти в бургаския квартал „Лозово”. Техният охранител е… кметският наместник Недка Стайкова. Тя казва, че вчера ги е предупредила, че знае за случая с избягалия Борис Иванов, а затворниците я уверили, че нямат намерение да бягат. Според източници на bTV от Бургаския затвор, други лишени от свобода са наети на строителни обекти, разнасят цвета или работят на плажа.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби