Слави Трифонов с прочувствени думи след кончината на проф. Божидар Димитров

Слави Трифонов изказа почитта и уважението си към Божидар Димитров!

Слави Трифонов е поредният, който днес не пропусна да изрази уважението и почитта си към проф. Божидар Димитров. Той си отиде внезапно снощи, а вестта за кончината му покруси българите. Ето какво написа Слави Трифонов в профила си:


Слави Трифонов трогна с поста си за Божидар Димитров

„Вчера си отиде професор Божидар Димитров. За последно имах честта да работя с професора по албума „Песни за българи“, който създадохме за българските училища и читалища.

В книжката към албума Божидар Димитров разказа историята на всяка една патриотична песен, включена в „Песни за българи“. Такъв беше професорът – през целия си живот разказваше истории за българи, за велики българи.

И го правеше по един неподражаем начин – с невероятно възхищение, преклонение и национална гордост. Заради това, тази противоречива за мнозина личност, има моето уважение.

Професор Димитров не разказваше само историята на великите българи, той и страдаше за България. Страдаше по Македония. Благодарение на него в Ново село, близо до Струмица, бяха реставрирани военни паметници на загинали български войници по време на Балканската война и Първата световна война.

Неотдавна пред Иван Кулеков професор Димитров сподели, че след смъртта си иска част от праха му да бъде разпръсната над родния Созопол, а друга част да бъде разпръсната именно над това военно гробище в Ново село. За да бъде до тези храбри български войници.

Наистина, професор Димитров докрай беше родолюбец и патриот – в най-чистия смисъл на тези две думи. Почивай в мир, професоре“, написа Слави Трифонов.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби