Децата, които бяха спасени по чудо в тайландската пещера влязоха в манастир

Повечето тайландски момчета, спасени от наводнена пещера, се завърнаха вкъщи, след като прекараха повече от седмица в будистки манастир като начинаещи монаси, съобщава БиБиСи.


Единадесет от младежкия футболен отбор бяха ръкоположени в памет на водолаза, който загина по време на тяхното спасяване. Техният 25-годишен треньор, ще остане в продължение на три месеца. Едно от момчетата не участва, тъй като е християнин.

Новите монаси, на възраст между 11 и 17 години, напуснаха храм в района на Мае Сай в Северен Тайланд, след като прекараха девет дни в манастир, традиция за мъже в Тайланд, които са преживяли бедствие, като това се възприема като "духовно прочистване" за групата и да изпълни обещанието на семействата да си спомнят водолазът и морски пехотинец Саман Гунан, който почина по време на спасителната операция.

Преди да се срещнат със семействата и приятелите си, момчетата получиха будистки благословии от монаси, като поискаха заедно да напуснат храма, като всеки казваше: "аз съм просто човек".

Историята за спасяването на групата бе проследена от милиони по целия свят. Те бяха открити от двама британски водолази.

Всички те бяха освободени от болницата седми, преди да бъдат ръкоположени, всички в добро здраве.

Длъжностни лица предупредиха медиите да оставят децата на спокойствие за известно време, докато се приспособяват към нормалния си живот.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби