ВСЯКА ДОБРА БЪЛГАРСКА ДОМАКИНЯ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА ЗА ДОМАШНА БАНИЦА!

Това определено е едно от най-вкусните български ястия, което си заслужава да зарадва всяко едно семейство!

Необходими продукти:

600 грама брашно (ако е необходимо, сложете още)
300 милилитра студена вода
7 – 8 супени лъжици олио
1 супена лъжица оцет (6%)
щипка сол
200 грама сирене
100 грама масло

Начин на приготвяне:

Замесете еластично тесто от продуктите (без сиренето и маслото): първо разтворете оцета, солта и олиото във вода. Оставете да си „почива“ на топло място за 1 час.

 След това го разделете на 4 части, разточете леко с точилка, налейте малко олио, разпределете по тестото с ръка и продължете да разточвате. Тънкият лист, който сте получили, поставете върху покривка, посипана с брашно и внимателно започнете да дърпате (разпъвате) тестото встрани (дърпайки краищата).

Разтопете маслото, с него намажете леко „дърпания“ лист и отгоре поръсете тънък слой натрошено сирене. Навийте тестото на руло, като си помогнете с покривката, за да хванете края на листа. Същото направете и с останалите 3 части от тестото. Навийте баницата в тава и поставете парченца масло отгоре.

Загрейте фурната до 200 градуса и изпечете до златисто.
След като извадите от фурната, напръскайте със студена вода и покрийте с кърпа, пише фрамар.бг.

Добър апетит!

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби