Българско момче е извършило героичен подвиг при адския взрив в Болоня!

Един от леко ранените български ученици след взрива на магистралата при летището на Болоня е успял да реагира много адекватно и да спаси себе си и приятелката си от взривната вълна.


Това потвърди българският консул в Италия пред Нова телевизия. По думите му, момчето бързо схванало какво ще се случи и изблъскало настрани приятелката си. 

"Възхитен съм от такива деца", коментира дипломатът ни. Той добави, че италианският премиер Джузепе Конте е посетил ранените при експлозията - 70 души, като е говорил и с най-тежко пострадалия български младеж, за 5-10 минути. Иначе най-сериозно остава състоянието на 17-годишното момче, чиито крака бяха изгорени, тъй като джапанките му се стопили от високата температура. 

Родителите на момчето имат пълното съдействие на МВнР да отидат в Италия при сина си. Именно с него е говорил италианският премиер. Децата са отивали от общежитието си до магазина, когато е станало нещастието. Общежитието се намира на около 400 метра от мястото на катастрофата. Все още три деца остават под лекарско наблюдение.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби