Дълбок поклон пред големия талант. Днес България се сбогува с един от великите си певци

loading...

Днес се простихме с народния певец Младен Койнаров - една от емблемите на Родопите и фолклорната музика. Той почина на 6 август на 72 години.


С голяма болка и покруса посрещнахме вестта за смъртта на уважавания народен певец и Почетен гражданин на Смолян Младен Койнаров. Смолян, Родопа планина и България губят един от своите най-изявени, популярни и обичани народни изпълнители.

Това се казва в съболезнователния адрес до семейството, родствениците и близките на Младен Койнаров.

Внезапната му смърт е непрежалима загуба за всички, които се наслаждаваха на прекрасните му певчески изяви.

Четиридесет години от пълноценния му професионален и творчески път е свързан с Фолклорен ансамбъл "Родопа". На него и на своята любима публика Младен Койнаров отдаде безрезервно сърце и душа.

Младен Койнаров остава в родопския и в националния песенен фолклор със самобитния си талант, с неповторимия си завладяващ глас, със стотиците родопски народни песни, с грижовната си и бащинска ласка към младите фолклорни дарования, на които посвети последните години от живота си.

Ще го запомним като горещ родолюбец, като ярък изпълнител със собствен стил и обаяние, се казва в заключение в съболезнователния адрес на Община Смолян.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби