ЛЕЛЕ, МАЙКО! Възстановиха истинското лице на изкусителката Клеопатра, ще ти настръхне косата! Снимки и видео!

loading...
Ослепителната Елизабет Тейлър в ролята на Клеопатра. Истинската кралица няма нищо общо!

Клеопатра далеч не е била мис Свят, но е била една от най-магнетичните жени на своето време

В нея са влюбени императори, заради нея са падали царства и са се въздигали империи. Египетската царица Клеопатра винаги се е отъждествявала с невероятно красива, заради която древния свят води най-големите си битки.


Истината е доста по-различна. Художник направи възстановка на лицето й и се оказа, че древната царица далеч не е била толкова ослепителна. Магнетична да, но дори и по древните стандарти за красота е била много далеч от образа на божествена красавица.

Известната египетска владетелка, произхожда от гръцката династия Птолемей, но имала повече мъжки, отколкото женствени черти. И съдейки по многобройните ликове и портрети по монетите, репутацията й се дължи повече на фаталните й способности да прелъстява и съблазнява. И най-вече на невероятното й влияние върху Гай Юлий Цезар и Марк Антоний — едни от най-влиятелните хора на древния Рим. Които са по-впечатлени от ума й, отколкото от физическата й красота.

Известният гръцко-римски историк и летописец ​​Плутарх пише:

„Нейната красота не е сама по себе си видима, а е нещо специално за тези, които ще я видят“.

През годините множество художници са правили опити да покажат как е изглеждала Клеопатра. Малцина от тях обаче успяват да се доближат до реалния й образ.

Художникът и специалист по челюстна реконструкция М.А. Лудвиг обаче също прави опит да покаже другото лице на красавицата.

Той се базира на оцелелите рисунки на образа на Клеопатра и е направил редица възможни перспективи на последната владетелка на птолемейски Египет.

Реконструкцията е доста изненадваща. Клеопатра няма нищо общо с образа на Елизабет Тейлър, която я изигра. Царицата на Нил е с къдрава черна коса, волева брадичка, тъмни очи, голям нос и тънки устни. Високото чело и магнетичния й поглед обаче компенсират необичайния й външен вид.

И очевидно успяват да пленят най-влиятелните мъже на света.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби