ЗАПОЧВА ВОЙНА! Ето кой ДЪРПА КОНЦИТЕ на ТРЪМП и защо ще преидизвикат глобална катастрофа! Зад него стои мистериозният..

автор: bradva.bg

Планът на Тръмп

Драги читателю,

НИЕ СЕ НАМИРАМЕ ВЪВ ВОЙНА!

Тръмп започна една търговска война, която представлява най голямата опасност за световното стопанство, може би от Втората Световна война насам. Съгласно генералния директор на Световната Търговска организация, тази война би предизвикала едно спадане на световната търговия с 60%. Конюнктурата ще се свие още по силно в сравнение с 2008. Това би била най сериозната криза през последните 70 – 80 години.

Тръмп навива спиралата на ескалация всеки ден. За това аз нямам съмнение, че тази Мегакриза ще дойде. И то през тези месеци. Тръмп изпълнява един войнствен план от 5 точки, който представлява категорична атака срещу нашия жизнен стандарт.

 И първият въпрос е, кой има полза от това? Въппросът е закономерен, защото много американци се съмняват в здравия разум на своя президент. Но дали наистина Тръмп е луд?

Редица психиатри го обявяват за душевно болен, правейки му диагностика от дистанция. Аз подкрепям един от най реномираните психиатри , Ален Франсиз, който го счита за най големия нарцист на нашето време, защото никой не е така добър да хвали себе си и да експлоатира другите. Но не го смята за душевно болен. Ясно е , че той вярва във фалшиви теории и повечето от неговите убеждения са доказуемо неверни. В действителност обаче, само  други страдат от неговото поведение. А той противно на това извлича изгода от своя нарцизъм.

Но едно е ясно: При Тръмп си имаме работа с една личност с отклонения

Но не само това: В своите действия той е в най-висока степен дистанционно управляван.

Конците му дърпа една мистериозна американска организация. Детайлите следват. Всичко говори за това, че Тръмп действително се смята за най добрият, та дори за безгрешен. Саморефлексия или дори колебание в себе си на него са му напълно чужди.

МАНИЯТА ЗА ВЕЛИЧИЕ НА ТРЪМП и неговото самонадценяване са ЛЕГЕНДАРНИ

За да си изгради мит още преди десетилетия той твърдеше, че започнал бизнескариерата си само с един милион щатски Долара от баща си и с това е изградил Милярдна Империя. И ДВЕТЕ са ЧИСТИ ЛЪЖИ.

Същото важи например за неговите предишни изказвания, че е най- големият строител на недвижима собстеност в Ню Йорк. На своите съратници той е разказвал сутринта едно нещо, а вечерта съвсем друго... Сутринта например е бил богат 1 милярд, а вечерта с кеф е обявявал вече 7 милярда долара.

 Който се е занимавал със сделките на Тръмп, би се натъкнал на много маниакални проекти, които всички са се провалили. Списъкът му с фалити е дълъг, тук някои от тях:

 • неговите три казина са обявявали общо 4 пъти фалит. Осмото Световно Чудо Тадж Махал в Атлантик Сити, дори още през първата година
 • неговата собствена марка Водка изчезна от пазара в рамките на няколко години
 • неговата Луксозна Авиокомпания Trump Shuttle си отиде също
 • една година преди да гръммне американския мехур на имотите, Тръмп основа една фирма за ипотечно кредитиране – досещате се вече какво я сполетя
 • и неговият онлайн туристически портал оцеля само една година
 • откритият през 2005 Trump University бе така лош, че не му прилягаше титлата университет. Студентите го осъдиха поради измама на много милиони долари неустойки. През 2011 той се отказа от проекта.

Алекс Гибни, филмов документалист, носител на Оскар, който е правил разследване на бизнес кариерата на Тръмп прави следните резюмета:

„Тръмп бе един ужасен бизнесмен“...“Всяка сделка, която той е започвал е закърнявала и умирала и той винаги е хвърлял вината за това на друг“.

Всичко изглежда така, като че ли неговата политикоикономическа кариера ще протече точно така.

Той вече хвърля вината на Германия, Европейския съюз и Китай за да може да притисне световната икономика след това до стената. Непонятно е дори, че за този катастрофален сценарий Тръмп разполага с един детайлен План.

Но най важният въпрос е: ЗАЩО Тръмп ПРАВИ ТОВА ?

Над 1000 икономисти в САЩ, между тях 14 нобелисти, са му изпратили открито писмо, в което го предупреждават, да не повтаря същите грешки направени оот американското правителство преди Голямата Депресия

На 1920те / 1930те години.

Никой вече не се учудва, че Егото на Тръмп е неизмеримо...

Той в известна степен е и луд , в смисъл на това как до сега е взривил всички мащаби на водена до сега сериозна политика и умна дипломация и начина по който ги захвърли зад борда.

Със своя план от 5 точки той унищожава едно състояние с единствената цел да засили САЩ. Това което ни пренапряга е факта, че не можем да проумеем

,че в нормална обстановка такива хора не би трябвалло да попадат на такива постове. Но Тръмп не е единственият, който е успял да постигне това. Популисти демагози, които никак не обичат истината, междувременно са на върха на повече държави.

Не Тръмп е луд, а светът става все по-луд.. и би било една велика грешка, да считаме Тръмп за глупак. Голяма грешка би било също да допуснем, че на Тръмп не може да се влияе.

При самовлюбени нарцисти като него е достатъчно само да се натискат верните „бутони“ и да се подходи с верния начин и способ за да се спечели неговото доверие и в крайна сметка той да бъде манипулиран. И трикът е:

Мислите му се продават така за да изглеждат като негови. Точно това прави една мистериозна организация от калифорнийското градче Claremont.

ТАЗИ МИСТЕРИОЗНА ОРГАНИЗАЦИЯ ДЪРЖИ КОНЦИТЕ ЗАД ГЪРБА НА ТРЪМП.

Тя се е превърнала в нещо като правителство в сянка и шепне идеите в ухото на Тръмп... Необичайно открито, ръководителят на тази организация казва:

„Много Клермонтери , Claremonter, разполагат с ухото на това правителство и могат да помагат на Тръмп, това , което той усеща в своя стомах , интуиция, да го доставя в своя мозък”. Така го обясни Thomas D. Klingenstein, председател на Борда на Института Claremont.

Институтът е основан през 1979. Официално там се изготвят рецензии на политически и други книги.

Но тайно, тази мистериозна организация се е превърнала в един ултраконсервативен Тинк Танк(Инкубатор за идеи) и се е развила като най мощния манипулационен портал за Доналд Тръмп.

Неговите членове са отдали с цялата си същност на мисленето на емигриралия в САЩ немски филлософ Leo Strauss, живял от 1899 до 1973 г.

Strauss мразеше либерлното мислене. Той пледираше за едно натурално право по античен образец, което респектира дадени от природата йерархии и разрешава на елитите да лъжат хората и да им предписват как трябва да живеят. Или накратко казано:

СТАВА ВЪПРОС ЗА УЛТИМАТИВНОТО ПРАВО НА ПО-СИЛНИЯ, НА КОГОТО ВСИЧКО Е ПОЗВОЛЕНО !

Звучи точно в стил Тръмп, нали?

Сътветно, „Клермонстерите“ както се наричат, проповядват, че всяка нация е отговорна само пред себе си и може да се бори за своето оцеляване на една свободна Дива Писта – срещу всички други.

Както и при Тръмп и тук , винаги другите са виновни. За това в този Тинк Танк са измислили заговорническата теорията за „Deep State“ – Дълбока държава.

Според нея, в своята борба за оцеляване, САЩ биват възпирани от вътре от един либерален, ляв картел от прогресивисти, глобалисти и политически коректни. „Deep State“ е захванал според тях центровете на власта във Вашингтон, само за да може да саботира понататъшния възход на САЩ.

Изобретателят на тази теория/заговор е Клермонетерът „Философ” Michael Anton, който междувременно вече е издигнат до Директор за стратегически комуникации в Националния Съвет за Сигурност. Това влиятелно звено играе първотепенна роля в американската външна политика.

Не е изненада, че и Доналд Тръмп предупреждава за хора в сянка на „Deep State“, за либерални елити и „вражески към народа“ медии. Мозъкът на Тръмп е в здравата хватка на Института Claremont. Клермонтерите суфлират... и Президентът повтаря.

Или основните принципи на неговата външшна политика възникват в Института Claremont.

Забележете сега, колко е опасно да го вземаме за луд?

Защото в действителност зад неговите действия стои целият интелектуален апарат на този мистериозен институт и държи конците в здрава ръка.

Там точно знаят какво искат...

И това е изключително обезпокояващо за международната търговска общност и с това в крайна сметка е също и екстремно опасно за заработения с труд от всички капитал.

Ако трябва да обобщим с едно понятие, то за Тръмп, съответно за Института Claremont важи само едно нещо:

 

                                             В Л А С Т !

Дадената от природата Власт, която Господ е дал на САЩ. Правото и закона са само нещо за Слабите. Старите хуманни идеали за равенство и правда не съществуват вече в света на тръмп. Което важи, е изключително законът на природата, ПРАВОТО НА ПО-СИЛНИЯ.

И това във всеки политически, обществен и икономически контекст.

Външната политика се превърна в бизнес. Водят се пазарлъци като на пазара. Ако не получа повече отколкото съм вложил, не си заслужава.

ЕДНА СВЕТОВНА ОБЩНОСТ? Добре, НО САМО АКО СЕ ИЗПЛАЩА ЗА САЩ... така вероятно си мсили Тръмп.

Той и неговите Клермонстери нямат нужда от едно глобално право. Защото редът създава този, който има Властта в света:

                                               С А Щ !

В политиката на Тръмп става вече само въпрос за: СИЛА, ВЛАСТ и национални ИНТЕРЕСИ.

На този фон и войната е напълно допустимо средство, за да се прокарат националните интереси. И то не само търговската война. Както през юли т.г. Тръмп сериозно обяви намерения да нахлуе във Венецуела, защото там ръководството не му пасва. И по въпроса за северна Корея е известно, че той многократно е питал свои съветници, защо не би могъл просто да приложи атомни оръжия срещу тази страна...

Едно е ясно: Тръмп държи един лабилен показалец върху спусъка.

Точно поради това ние сега стоим точно там където сме:

Зад нас е пропаста, а срещу нас Тръмп с насочения пистолет.

Това, че Тръмп често действа така и се прави на луд, е в същност един умен шахматен ход на неговите кукловоди.

                           Лудост като Тактика ?

Това е един стар метод. Тази тактика има дори своето название: MADMAN-Метод – Метода на Лудия.

Той действа така: Представете си, че някой е застанал пред вашата врата и ви заплашва да забие нож в гърдите Ви, ако не получи веднага 10 долара от Вас.

Ако той разговаря спокойно и разумно с Вас, Вие няма да вземете заплахите на сериозно. Но ако той Ви погледне с кървясали очи и пяна на устата и лудо размахва ножа, то тогава Вие с най голяма вероятност веднага бихте му платили 10 долара. Точно така функционира и Метода на Лудия в международната политика. По добре да платите 10 долара, отколкото вместо това да попаднете в болница или дори да сте мъртъв.

Заплахата на един видимо луд убеждава просто видимо По-Умният да отстъпи.

ТАКА ИЗГЛЕЖДА ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА – Чиста Лудост !

Тръмп не е първият президент, който прилага този метод.

Навън Тръмп действа непредсказуемо и нерационално. При това той следва един точно определен план. За неговите 5 точки след малко...

Всяка досегашна стъпка е само логично следствие на предишната. И не само за него, но и за движещата сила зад него , Института Claremont.

Начинът, по който той се опитва да го налага, вкарва международната търговия и в действителност и световния мир в най голямата опасност след края на Втората Световна война. Защото вече абсолютно нищо не е немислимо, съвсем нищо. Кой днес би си поставил ръката в огъня за да ни

Гарантира, че някога Тръмп не би натиснал своето голямо Атомно Копче?

ЗАЩО ИМЕННО ТРЪМП ЩЕ ПРЕДИЗВИКА НАЙ-ГОЛЯМАТА ВОЙНА В ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

            Планът на Тръмп за война

Планът на Тръмп за война съвсем не е така таен. Всички части на този план са явни. Но едва когато се видят всички връзки и тогава всичко се погледне от един ъгъл...съвсем ясно се разпознава стратегията, която стои зад Тръмп.

И Вие ще забележите, че се получава един замисъл. Но трябва да вникнете в начина на мислене на Тръмп, съответно на неговите кукловоди от Института

Claremont.

Независимо, че погледнато по стандартните мащаби за оценка то изглежда нерационално... Действията на Д. Тръмп са изключително планови и абсолютно последователни.

Така например, Вие ще отбележите, че много от своите предизборни обещания той вече е реализирал, независимо, че никой не очакваше това:

 • той реформира данъчната сфера
 • той излезе от Парижкия договор за климата
 • той намали притока на имигранти
 • той излезе от Атомното споразумение с Иран
 • той частично ревизира здравната рефрорма на Обама
 • той предприе безброй дерегулиращи мерки

Тръмп не говори празни неща, а се опитва да приложи това, което е обещал. И това, което неговото правителство в сянка би желало да види реализирано.

Поради това вие трябва да го измервате него и неговите мистериозни хора/сенки по неговите дела и по малко по гръмките му думи, или новините по Туитър.

И преди всичко, светът не трябва да прави грешката, като подценява Тръмп и неговите тайни военни планове.

Тайният военен план от 5 точки на Тръмп изглежда така:

Той е едно въведение, стъпка по стъпка, светът да се вкара в хаос. При това Тръмп си прави сметката, единствени САЩ като държава на този свят, да излезнат повече или по малко неощетени от тази борба. И той разчита на това, че всички останали нации ще клекнат пред неговата власт и то доста скоро.

А самия себе си той вижда като герой, който наново събужда сиящата сила на САЩ. Съгласно неговото предизборно мото AMERIKA FIRST.

Аз гледам на това малко скептично. Аз вярвам, че в края на тази търговска война всички ще загубят: Държави, Предприятия и също частните лица.

Повярвайте ми: Държавите и Предприятията на този свят вече са под високо налягане, да се подготвят за предстоящата икономическа криза. Това все още се случва тихичко, за да не се засилва допълнително Тръмп.

Но нека се върнем на точка 1. от войнствения план на Тръмп. Тя гласи>

Да се денонсират международните договори и да се предоговорят на ново.

Спомнете си как обещанието за разваляне на Транс Пацифичното Партниорство ,  TPP бе негово негово централно такова в предизборната кампания. Тръмп предпочита двустранни споразумения, в които търси да получи най доброто за САЩ.

Междувременно той обяви НАТО за отживелица. А колко държи на Световната Организация за Търгоовия показват неговите наказателни мита, които са в противоречие с нейните правила.

Тръмп нарече международното Атомно споразумение с Иран ужасно, едностранно и измамно. Щом на него не му пасва един договор, той попада в кошчето за боклук.

Според неговото правителство в сянка, международното право е само една палка/инструмент на по слабите страни...

Който притежава власта може да си позволи всичко, така мисли Тръмп.

Това е нормално във военноподготвителни периоди и във време на война.

Самата война предполага, че създадените до сега споразумения и договорености следва да се нарушат. За самия Тръмпп това са освободителни удари, с които САЩ се освобождават оот робството, което се нарича Международно право.

Сега той може да си набележи една отделна страна и казано, Един на Един да изтъргува най добрите условия за САЩ. Това е изцяло по негов вкус и разбира се на Claremonsterite.

Toчка 2: Да се намалят данъците върху капитала и фирмите

 За да се спечели една война или една търговска война, едно абсолютно предимство е, капиталаът да се вкара и концентрира в собствената страна и да се засилят собствените фирми и предприятия.

С данъчната реформа от декември 2017, бе направена една една голяма крачка към целта. Корпоративният данък бе свален от 35 на 21%. Така американските корпорации и фирми със седалище в САЩ ще разчитат на с 30% по високи печалби. При това оот тази реформа ппрофитират в особен размер най богатите 4% от населението.

Нормалните американски граждани и по бедните слоеве още не са забелязали, че те не печелят нищо от тази данъчна реформа...

Това, което Тръмп може да прави добре , е да продава успешно своите дела. Лъжите му е известно са само едно средство към целта..

Данъчните облекчения правят от една страна Америка високо атрактивна инвестиционна цел. За корпорациите това е едно сериозно подсилване. Така те ще могат по успешно да преживеят идващите гладни години. И естествено тези данъчни подаръци спомагат за създаване на добро настроение и аплодисменти в Елитите на страната. Защото във военни времена Тръмп би желал да ги има зад гурба си.

И мислете така: Доналд Тръмп не е тъп. И неговите суфлиори от Института

Claremont cъвсем пък не са такива. Те точно знаят, че една агресивна търговска политика може да навреди и на собствената икономика. Макар и това да е една временна фаза, докато „враговете“ клекнат. Такава една фаза на слабост би била понесена по добре от засегнатите корпорации само чрез данъчни подаръци. В известна степен тези облекчения помагат на американските корпорации в различни части на света да псорещат завишени насрещни мита

Друга цел на данъчната реформа е да привлекат производствени инвестиции в страната. Или който желае да ппродава стоки в САЩ, би било най добре да започне производство тук на място. И като дойдете у нас, хем ще плащате по ниски данъци, хем няма да има високите вносни мита...

Тази стратегия съвсем не е глупава, но тя съдържа много малки зъбни колелца, които перфектно пасват едно към друго.

Това е една стратегия, която никога не би дошла на ума на самия Доналд Тръмп.

Това е еддна стратегия, която в крайна сметка е много опасна за много джобове по света.

Точка 3: Да се натоварва чуждестранното производство

Налагайки допълнителни мита, Тръмп оскъпява чуждите производства и създава за американските корпорации и такива, които имат седалище там , предимства.

На преден план за него стои въпросът да се премахнат нерваенствата. Защото независимо, че се пише, че американската икономика върви добре, Тръмп се разглежда в международен търговски план, силно ощетен.

И той прави този извод по два показателя:

1. по външнотърговския дефицит

2. по неравните вносни мита

И действително, ако така опростено се разглеждат нещата, можем да установим недостатъци.

Предимно страни като Германия или Китай, които изнасят значително повече в САЩ отколкото импортират от тях, биват окачествени от Тръмп като Врагове.

Китай например е внесъл от САЩ през миналата година продукти „само“ само за 130 милярда $. Съчевременно е изнесъл в САЩ продукти на стойност от 505 молярда $. Ясно е, че това светва на американския президент

Мато неудобно. Едно равновесие или предимство дори за САЩ в тези баланси би изглеждало по добре.

Подобни са нещата и с Германия.

Естествено е просто на Успелите да се завижда за техния успех и те да бъдат критикувани като нелоялни.

Но дали запалването на една търговска война е правилното решение?

Една такава война най вероятно ще унищожи трилиони долари по света, само за да може американската икономика в крайна сметка да изглежда по добре.

За Тръмп оотговорът е прост: Да, това е дори един добър път и един опростен път , а именно...

Пътят на по силния. В Туитер той писа:”Търговските войни са добри и лесно се печелят“.

Сметката на Тръмп е проста:”Когато например имаме един дефицит от 100 милярда $ с една страна и тя е непокорна, то няма да търгуваме с нея повече и така печелим много. Просто е така!”.

Kак биха изглеждали нещата на фона на големите международни преплитания и зависимости в икономиката, когато определи продукти бъдат почти забранени, би бил най вълнуващия въппрос...Ние ще видим това допълнително...

Но между другото, тук се показва отново един типичен механизъм:

Виновни са винаги Другите.

Не се отделя нито една мисъл, кои са в същност причините за така лошите търговскки баланси на САЩ с други страни. Защо ли пък е и нужно това. Като ПО Силен аз ще си взема от другите това, което ми се полага...

Тръмп не го интересуват никакви сметки, как и защо вносните мита в САЩ и Европа например са били синхронизирано договаряни до сега. Те имат своите логични обяснения и когато се отчетат всички разлики, се получават само маргинални отклонения. Но той не е заинтересован, едно и същщо право да важи за всички. Той просо иска да извади най доброто за САЩ. При това с най голямо удоволствие, да е за сметка на другите. Но това е доброто право на По Силния. Точно този начин на мислене е , което го прави опасен. И то за страните в този свят. За Световната Икономика и Световния Мир. И в крайна сметка и за имуществото на всички хора и за Вас...

Вносните мита върху стоманиите засягат труда само на 86 000 американци заето в стоманодобива. Ударите, които Тръмп нанася с тези мита са несъразмерно по гломеи. Но действителната причина за първиите наказателни мита върху стоманите и алуминия е просто...

Една демонстрация на Воля и Власт.

С това той показва на целия свят своята власт и своята воля, така да подреди глобалната търговия, че САЩ да получат изгоди оот това. За това, че Америка има търговски дефицит с външния свят, той търси причините в едни „некоректни“ правила. Значи , нещо следва да се приеме срещщу това.

И той няма да се успокои докато не наложи своята воля. За това той има ощще 6 години на разположение. Защото съм убеден, че ще победи и на следващите избори.

Надявам се, че Вие вече сте разбрали, че Тръмп показва една желязна воля за да постигне успеха. Той няма никакви съмнения. Вместо това той преследва вцепенен своята цел, която е пред неговия поглед.

За ашите пари това са лоши новини.

Защото Тръмп буквално ще върви през трупове.

С новите вносни мита той преследва и една друга цел: Тръмп би желал да принуди икономически своите врагове китай, европейския съюз и тук преди всичко Германия, но и Канада, Мексико и много други страни да легнат на САЩ.

Убеден съм, че той няма да се успокои докато не постигне тази цел.

Тръмп вярва, че той седи върху дългия край на лоста. Като презииденът на най силната и мощната нация той просто упражнява даденото му от пприродата право. Така изглежда неговия начин на мислене.

Колкото по малки или по закъснели са отсъпките на другите страни, толкова „по яростни ще бъдат неговите действия.

И когато някога между другото той би закопал икономически целия свят, той не би се трогнал от това. И ако това стане видимо то той тогава ще каже:

Самите сте си виновни, Вие просто трябваше да отстъпите.

Вие виждате. Пред Тръмп никой не е сигурен.

На 6. юли той обяви 50 милярда $ наказателни мита за Китай. В чекмеджето ми чака следващата листа с мита срещу Китай за 200 милярда $.

Защо Тръмп го дразнят немските коли по американските улици, което той намира за „ужасно“. Той е взел на фокус германското автомобилостроене и желае да го отслаби. И той вече има успех. Разгледайте как падат акциите на германските автомобилни концерни. След тях, аз вярвам, че и много други акции на немски и чужди концерни ще поемат по пътеката надолу. Германия изнася за 20 милярда евро автомобили в САЩ. И следващата степен на ескалация в политиката по автомобилните мита, може да се очаква още през идващия септември.

Аз очаквам, че до края на септември тръмп ще пусне в ход и втория етап на митническите ограничения срещу Китай. Тогава китай веднага ще му оотговори. Там борбата ще е Зъб за Зъб, ти на ме, аз на теб .

Какви глобални последствия би имало всичко това не е ясно. Видно е, че след откриване на търговската война в началото на тази година, борста в Шанхай е спаднала в своя А Индекс с цели 17%. Китайският Институт по финанси, предупреди вече за идваща финансова криза.

Но след този пакет от запретителни мита за 200 милярда, в Америка се обсъжда и един трети пакет с мита срещу Китай, на общо сума от 300 милярда $. Или става въппрос за мита в размер на 500 милярда 4. Това е сумата на годишния износ на китай в САЩ. Ако действително се стигне до там, това би предизвикало най големия спад на фондовите борси по света, след втората световна война.

Точка 4. : Да се отслабят враговете на САЩ

Всичко което потенциално прави Китай по слаб е добро за интересите на САЩ.

Иран е един от основните доставчици на петрол за Китай. И това, което безпокои американците най вече е, че Китай заплаща иранския петрол не само с американски долари, но и сюани. Това е една фронтална атака срещу американския Петродолар, която Тръмп не може да я търпи.

Американците трудно биха понесли тази атака срещу своята водеща роля на долара като световна резервна валута и петровалута. И тук става въпрос само за Власт.

Едно е ясно: Истинският адрес на политиката на Тръмп спрямо Северна корея и Иран е Китай. И Китай, както и Германия, е обявения враг на САЩ и при това един омразен враг.

За това има и други причини. При ръста, който показва, най късно след 10 години Китай ще стане най голямата икономика в света, забърсвайки САЩ оот лидерската позиция. Това естествено е един Проблем за САЩ.

За това Тръмп и неговите суфлиори от Claremont, се опитват с ръце и крака да противодействат на тази загуба на влияние и власт.

Европейският съюз е мощен само в икономическо отношение и не така опасен като Китай. Но Германия е цел за оътслабване и как Тръмп иска да постигне това?Естествено като удари автомобилостроенето, където са заети 800 000 души. Общо 1,8 милиона немски работни места пряко и косвено са свързани с автомобилостроенето в страната. В своето цяло тя носи в себе си един риск за икономиката.

САЩ използват много великодушно и темата Вътрешна Сигурност. Под неин предлог те използват умело възможноста за въвеждане на санкции срещу която и да е страна, фирма или индустрия.

Вие забелязвате: днес светът е още по сложен и ппо непредвидим , отколкото преди 2 години. Предприятия, браншове, да цели държави са се превъърнали в топка за игра за международната политика на Тръмп. Кой можеше да си представи, че САЩ биха въвели милярдни санкции срещу Европейския съюз? Защото наказателните мита не са нищо друго освен санкции за постигане на едно желано поведение.

И ако Тръмп внезапно не спре спиралата на ескалация на търговската война, борсовият креш по мое мнение е неизбежен. Но почти съм сигурен, че надеждите за отлагането му са минимални.

Точка 5. : Повишаване на държавните разходи

Замисляли ли сте се, защо държавните разходи в САЩ нарастват с все по бързо темпо и то от 2009 година, въпреки, че икономиката бълве както никога до сега? Безработицата е с 3,8% най ниската от 17 години насам и инфлацията е 2%. При такива конюнктурни данни е редно държавното задлъжняване да се редуцира. В САЩ е точно обратното...държавният дълг се е удвоил през последните 10 години.

И това ще продължи така и бюджетният дефицит 0т 804 милярда $ през тази година ще достигне 1 526 милярда през 2028.

Знаете ли защо американското правителство дава пълна газ на тази дългова експанзия във време, коагто икономиката върви добре? Отговорът е осветляващ:

САЩ се намират във война - дори в две войни.

А именно в търговска война и вече дълго продължаващата “Война против терора“.

Особеното е, че за първи път в американската история, войни се водят вече изключително с поемане на кредити. Всички войни преди това бяха финансирани чрез други механизми, примерно чрез увеличение на данъците или продажби на държавни заеми. И сега военните каси се изпълват от кредити, които увеличават държавния дълг.

Дали това задлъжняване на държавата има смисъл ще покажат следващите години.

Сега знаете вече петте точки на тайния план за войни на Доналд Тръмп.

Тръмп играе играта „САЩ срещу останалата част от света“ и навива спиралата на ескалация все повече..

Ние се намираме междувременно в може би най голямата търговска война, която познава света. Това означава най голяма опасност за много богатства и пари по света, включително и Вашите.

Gerhard Massenbauer

Bonn, Germany

21. Юли, 2018

Превод от немски език със съкращения и редакция: bradva.bg

 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби