И великият Далай Лама ни го каза: Европа принадлежи на европейците! Бежанците да се връщат в родните си страни

Духовният лидер на Тибет Далай Лама заяви, че "Европа принадлежи на европейците" и че бежанците трябва да се завърнат в родните си страни, за да ги възстановят, съобщава "Франс прес".


Изказвайки се на конференция в третия по големина шведски град Малмьо, където живее голямо имигрантско население, Далай Лама, който спечели Нобеловата награда за мир през 1989 г., изтъкна, че Европа е "морално отговорна" да подпомага "бежанците, които действително са изправени пред опасност за живота им".

Приемете ги, помогнете им, образовайки ги... но в края на краищата те трябва да развиват собствените си страни", подчерта 83-годишният Далай Лама, който избяга от столицата Лхаса, страхувайки се за живота си, след като Китай изпрати войскови части в Тибет, за да смаже бунтовете там.

"Смятам, че Европа принадлежи на европейците", коментира той, добавяйки, че те трябва да дадат да се разбере на бежанците, че "те в крайна сметка трябва да възстановят техните собствени страни".

Почитан от милиони будисти по целия свят и разглеждан от многобройните си привърженици като визионер от мащаба на Махатма Ганди и Мартин Лутър Кинг, Далай Лама говори три дни след като дяснопопулистката партия "Шведски демократи" получи много силен резултат на парламентарните избори в неделя.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби