Най-накрая! Разшифроваха зловещото послание на сатаната, написано върху лицето на монахиня! Ще настръхнете!

Записките на монахиня от Сицилия, които по нейните думи е продиктувал самият дявол, бяха разшифровани с помощта на програми, използвани от разузнавателните служби за дешифриране на текстове. Това съобщи livescience.com.


Сестра Мария Крочифаса дела Концесион, 31-годишна монахиня от манастира "Палма ди Монтедаро" в Сицилия на 11 август 1676 г. е намерена на пода в килията си, а лицето й е било покрито с неразбираема комбинация от символи и букви, изписани с мастило.

След като се успокоила, сестра Мария заявила, че знаците по лицето й са написани от дявола в опит да я принуди да се отвърне от Бога и да се обърне към злото.

Посланието съдържа 14 реда от знаци и от 17 век никой не бе успял да го разчете, пише дир.бг.

За да разберат смисъла на написаното, италиански учени са използвали софтуер на разузнавателните служби и са заложили в компютъра древни азбуки - старогръцка, латинска, арабска.

Преводът на неразчетените досега знаци гласи: "Бог е измислица на хората, а Исус Христос и Светия Дух са мъртъвци".

Според учените, проучили живота на монахинята, тя не е била посетена от дявола, а е страдала от шизофрения и под влияние на тази болест е създала съзнателна мистификация. За да направи текста обаче е било необходимо тя да познава няколко древни езика и да е наясно с тяхната писмена употреба.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби