Митница-Бургас: от крана във фабриката в Церковски не се краде!

Никой не си е затварял очите, каза Валери Стефанов, а шефът на фабриката му припомни, че кранът е още от 2002 г.

Никой не твърди, че от крана във фабриката за спиртни напитки в село Церковски може да се краде. Той обаче не е лицензиран от нас. Това каза пред камерата на Нова телевизия  директорът на Митница-Бургас Валери Стефанов.
„Този кран съществува от 2002 г. През 2010 г. са подготвени чертежите за данъчния склад, а през 2011 г. е издаден лицензът. Промяната на мястото на крана, не е промяна на обстоятелства, за които да сме длъжни да ви информираме. Защо кранът не е пломбиран е ваш проблем. Вие решавате къде и как да се слагат пломби“, каза административният директор на фабриката за спиртни напитки Йовко Йовков.
Има досъдебно производство и тези неща ще се уточняват, отговори Стефанов.
След като водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев  го пита къде са им били очите, като този кран има вече поне трети рожден ден и ако наистина оттам се източва алкохол, защо са прикривали този случай, шефът на бургаската митница каза, че кранът не бил фигурирал и не било давано разрешение за неговото монтиране. Всички измервателни устройства са за стриктен акцизен контрол, добави той.
Защо е открит сега, а не преди две години, е друга тема, подчерта Стефанов.
Защо от 2015 година досега не сте го видели, попита водещият. Никой не си е затварял очите, но този кран не е лицензиран от нас, оправда се митническият началник.
„Никой не твърди, че от този кран може да се краде. Той обаче не е лицензиран от Агенция „Митници“. Трябва да докажем, че е неправомерно монтиран“, добави той.
На въпроса какво наложи спирането в петък на три цистерни със спирт, от които две за Гърция, директорът на Митница-Бургас Валери Стефанов не отговори.
Колите бяха в 9 часа на територията на данъчния склад, а мерки по запечатването бяха предприети в 11:20 часа, поясни Йовков. Нима не можехме да направим тези експедиции, за да не търпим загуби, попита той, но и този въпрос остана без отговор, защото водещият смени темата.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби