Зам.-шефът на „Митници“: ОБЪРКАН СЪМ! Няма доказателства, че от крана в Церковски е излизал алкохол

Юлиан Мирков не отговори ясно на въпроса дали на схемата, която е дадена в Агенцията преди лиценза, има кран

Няма безспорни доказателства, че от крана, който митническите служители откриха във фабриката за спиртни напитки в село Церковски, е излизал алкохол за пазара. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ заместник-директорът на Агенция „Митници“ Юлиан Мирков.

Той призна, че е объркан и не отговори ясно на въпроса на водещия Антон Хекимян дали на чертежа, който технолозите от фабриката са дали преди заводът да бъде лицензиран, е отбелязан кранът, от който се твърди, че се източва спирт, за да не се плаща акциз.

„Аз съм малко объркан от обясненията, които дават служителите на фабриката, тъй като данъчният склад е лицензиран достатъчно дълго време преди тази проверка. Не мога да кажа точно годината, от която има лиценз, но това е един от първите данъчни складове, които сме лицензирали“, сподели Мирков.

„Това, което се вижда да изтича от нашия клип, е спирт. Не съм технолог и не мога да коментирам дали е вентил, който предпазва системата да не се взриви, но слушам внимателно какво казват служителите. Те твърдят, че кранът е поставен за хидравлични изпробвания на системата дали би удържала на налягането“, заяви заместник-директорът.

„Защо искахте 60 дни да бъдат затворени заводите? Хората протестираха, за да не се съсипе реколтата“, попита водещият.

„На „Винпром“ е дадена възможност да приема и съхранява правилно гроздовата реколта. Казахме, че не искаме да бъде извеждана готова продукция от данъчните складове“, твърди от своя страна заместник-директорът на Агенция „Митници“, но това изглежда не е точно така, защото тонове грозде така и не бяха допуснати в складовете през уикенда.

 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби