Елена Йончева: ГЕРБ е групировка, не партия

Не можем да очакваме в ГЕРБ да има различни мнения, защото това е групировка, не партия. Това коментира в ефира на Канал 3 говорителят на ПГ на БСП Елена Йончева. Тя говори за поредните разногласия в коалицията, този път заради Унгария. Припомняме, че вицепремиерите Каракачанов и Симеонов обявиха, че има решение на правителството България да подкрепи Унгария срещу санкциите на ЕП. В същото време премиерът Бойко Борисов разясни на среща с евролидери в Залцбург, че решенията на кабинета няма правнта стойност. Последваха поредица от обяснения и редакции на казаното и от Борисов, и от партньорите му в управлението.

Според Елена Йончева няма как решение на Министерски съвет да влезе в сила евентуално „някой ден“. Това е позиция на един и същи човек – той каза в България едно и като отиде при началниците си в Европа съвсем друго. Европейските лидери са нашите партньори, в момента, в който ги вземем за началници, виждаме какво се получава – Борисов прави каквото му кажат, категорична беше Йончева.

Тя коментира и различните позиции на БСП и ПЕС по отношение на Унгария. Партията на европейските социалисти е демократична партия и е нормално да има различни позиции и гледни точки. Нашето мнение е, че налагането на санкции и излизането извън ЕС няма да реши проблема а ще доведе до дезинтегриране на Европейския съюз, каза Йончева.

В Унгария има дори голям проблем с корупцията, както и липса на медийна свобода. Тоест, ако ще се прилага един критерий, то трябва да е всеки, иначе то ще е добре само за тези, които искат да разделят Европейския съюз. Дори сред ЕНП има дискусия кой е правилният подход. Всички сме на мнение, че има проблеми, но трябва да се видят точните механизми за справяне с тях, допълни народният представител.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби