Започва транзит на Меркурий в Скорпион. Ето за кои зодии започва страхотен период. Отприщва се бурна страст и дълбоки прозрения

loading...

Меркурий в знака Скорпион - от 10.10.2018 г. до 31.10.2018 г.

През следващите седмици ще сме предразположени към анализ на себе си и всичко ще придобие смисъл. 

Избягвайте черногледство, обърнете внимание на личните си проблеми с желание за тяхната трансформация.

Насочете се към себе си, вместо да обвинявате конкретен човек или някакви обстоятелства.

Разположението на Меркурий в Скорпион ще се отрази най-добре на водните знаци Рак, Скорпион и Риби, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. 

Когато Меркурий - планетата на общуването се движи в Скорпион, лесно ще различаваме истината от лъжата. 

Ето, че все повече се засилва присъствието на Скорпионската енергия в пространството около нас.
Към Юпитер и ретроградната Венера се присъединява и Меркурий.
А, когато планетата на общуването навлезе в тайнствените води на Скорпиона, всичко придобива дълбочина и смисъл - думите, мислите, преценките, знанието и обучението. Цялата комуникация помежду ни през тези двадесет дни ще бъде подчинена на качествата, характерни за този знак.
Проницателни, манипулативни и подозрителни, с ум привлечен от мистериите и управляван от инстинктите ще се борим с предизвикателствата на този транзит.

Още в самото му начало - 

на 10.10.2018 г. Меркурий образува опозиция с ретроградният Уран, който е в Телец. Това ще предизвика силно нервно напрежение и ще станем свидетели на язвителни и хапливи пререкания. Подтикът към освобождаване също ще е силен и непредвидим.

На 15.10.2018 г. - Меркурий ще се срещне с ретроградната Венера. Ще имат съвпад в Скорпион. Какво да очакваме, когато със страст и емоции ще са облечени всички наши разговори и взаимоотношения?! Може да засегнем стари болки и чувства, да решим да ги изразим, да говорим за миналото и да се връщаме там, за да достигнем до определени изводи и поуки... Едно е сигурно - ще успеем да комуникираме в желаната от нас посока и ще го направим задълбочено.

На 19.10.2018 г.  се случва един великолепен аспект с  ретроградния Нептун, който се намира в Риби и ситуацията се усложнява. Общуването ще бъде комплицирано. От една страна ще бъдем вдъхновени мечтатели, а от друга объркани, нервни и сприхави. Вероятно ще сме подложени на множество атаки и словестни сблъсъци, въпреки творческите импулси, с които ще ни зарежда благоразположеният Нептун.

На 29.10.2018 г.  - Меркурий застава рамо до рамо с големия Благодетел - Юпитер. Съвпадът между двете планети в Скорпион ще се отрази много благоприятно върху всички представители на Скорпиона, пък и на останалите водни знаци /Рак и Риби/ също. Това ще е кулминацията на транзита, която ще отприщи истински дълбоките прозрения, ще разшири кръгозорът ни, способността да изразяваме себе си. Ще ни направи по-решителни в идеите и мислите си, жадни за знания и осъзнаване.

Важно е да се знае, че при последният за тази година Ретрограден период на Меркурий, който ще бъде в знака Стрелец  /между 17.11 - 07.12.18г./ ще засегне и Скорпионите. Така, че родените през последните 3-4 дни на знака и хора с планети разположени там - ще усетят три пъти присъствието на Меркурий в живота си през тези последни месеци от годината. 
Това ни подсказва, че ще имаме време за равносметка на едно по-дълбоко ниво. 
Ще стигнем до дъното на много въпроси и ще си направим необходимите изводи и ще изпратим тази напрегната в много отношения година по-спокойни, по-мъдри и успешни.
 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби